Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Το καλοκαίρι ήρωες και τώρα τους ρίχνουν χημικά και αντλίες νερού...

Το ευχαριστώ της κυβέρνησης αλλά και της αστυνομίας στους εποχικούς πυροσβέστες για τις υπερπροσπάθειές τους να σβήσουν φωτιές και να προστατέψουν τις περιουσίες του κόσμου αλλά και των δικών τους, ήταν χημικά, αντλίες νερού εναντίον τους και προσαγωγές!

Ο φασισμός που χαρακτηρίζει αυτή την κυβέρνηση, από την Παιδεία, την Υγεία, την Οικονομία και έως την Αστυνομία δεν έχει αρχή και τέλος.

Αυτή η κυβέρνηση αντί να λύνει προβλήματα και να ενώνει την ελληνική κοινωνία, πετάει χημικά και διχάζει, με μοναδικό σκοπό την πολιτική της επιβίωση και το γάντζωμα τις στις καρέκλες της εξουσίας. Στρέφει αδέλφια εναντίον αδελφών, αστυνομικούς εναντίον πυροσβεστών, εμβολιασμένους εναντίον ανεμβολίαστων. Μοναδική απάντηση σε αυτόν τον πρωτοφανή αυταρχισμό, η δική μας ενότητα και το κεφάλι ψηλά!

Ο όρος ντροπή είναι το λιγότερο που μας έρχεται στο μυαλό για την αντιμετώπιση που κυβέρνηση και αστυνομία επιφύλαξαν σήμερα στους πυροσβέστες...

➤ Τα ΔΙΚΑΙΑ αιτήματα των πυροσβεστών που αντιμετωπίστηκαν με... χημικά:

  • Άμεση ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό με αύξηση της οργανικής δύναμης πλέον των 4.000 οργανικών θέσεων και αντίστοιχο αριθμό προσλήψεων με άμεση αξιοποίηση των Εποχικών Πυροσβεστών ως Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.
  • Άμεση τροποποίηση διατάξεων του ν.4662/2020 που θεσμοθετήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση του Π.Σ. και όχι για την εξόντωση και το ξεσπίτωμα των υπαλλήλων του με την περιφορά τους ανά το πανελλήνιο μέσω άσκοπων, συνεχών μεταθέσεων και μετακινήσεων χωρίς κανένα ουσιαστικό σχεδιασμό.
  • Αποσαφήνιση των όρων Διαβάθμιση Κατάστασης Ετοιμότητας, Γενική -Μερική Επιφυλακή και Αυξημένη Ετοιμότητα, διότι παρατηρείται απίστευτη κατάχρηση του μέτρου που εξουθενώνει το πυροσβεστικό προσωπικό.
  • Θεσμοθέτηση και άμεση αποζημίωση της υπερεργασίας (πρόσθετη εργασία).
  • Θωράκιση του ανθρώπινου δυναμικού για την προστασία του από τον κορωνοϊό με μέτρα πρόληψης, δωρεάν τεστ και όχι επιβολή τιμωρητικών λογικών και κυρώσεων.
  • Την έμπρακτη, κατά τις ρήσεις του πρωθυπουργού της χώρας μετά την εκδήλωση των μεγάλων πυρκαγιών του Αυγούστου αλλά και την επικοινωνία του με το προεδρείο της Ομοσπονδίας, στήριξη των πυροσβεστών που «αντιμετώπισαν με αυταπάρνηση μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση»! Ακόμα αναρωτιόμαστε πώς μεταφράζεται αυτή η στήριξη πρακτικά για τον απλό πυροσβέστη, ο οποίος κατέθεσε ψυχή και σώμα στις άνισες μάχες του Αυγούστου και νιώθει εξαπατημένος για μια ακόμα φορά; Πώς εννοεί τελικά η ελληνική πολιτεία την έμπρακτη στήριξή της, απέναντι σε ανθρώπους, που έχουν πληρώσει βαρύ ανθρώπινο τίμημα, όντας στοχοποιημένοι πολλές φορές από τις εξελίξεις;