Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας της "Ελληνικής Λύσης" για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών από όλα τα πολιτικά κόμματα

Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσε η "Ελληνική Λύση" για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών και κατά συνέπεια την επιβολή προστίμου 100 ευρώ τον μήνα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Βιλιάρδος δήλωσε πως η τροπολογία είναι αντίθετη με το άρθρο 2 παρ.1 του Συντάγματος που αναφέρεται στον σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου, που αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας και με το άρθρο 5 παρ.1 του Συντάγματος για το δικαίωμα στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας και στη συμμετοχή της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων, δεν παραβιάζει το Σύνταγμα και τα χρηστά ήθη. Από το συνδυασμό των άρθρων αυτών προκύπτει, είπε ο κ. Βιλιάρδος, ότι ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα να διαθέτει το σώμα του ελευθέρως και να μην επιτρέπει επεμβάσεις στο σώμα του, χωρίς τη θέλησή του.

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στο ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης που ζητάει από τα κράτη- μέλη να διασφαλίσουν πως οι πολίτες θα ενημερώνονται ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, και ότι κανείς δεν θα υποστεί πίεση με πολιτικά, κοινωνικά ή άλλα μέσα για να εμβολιαστεί, αν δεν το επιθυμεί. Επικαλέστηκε και την ΕΣΔΑ για το σεβασμό της οικογενειακής και ιδιωτικής ζωής.


Κανένα άλλο πολιτικό κόμμα δεν συντάχθηκε με την πρόταση αντισυνταγματικότητας της "Ελληνικής Λύσης", το καθένα για τους δικούς του λόγους. Το αποτέλεσμα ήταν, πως με την ανοχή όλων των πολιτικών κομμάτων ψηφίστηκε (όπως ήταν αναμενόμενο) η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών και η επιβολή προστίμου 100 ευρώ τον μήνα σε όσους πολίτες δεν «συμμορφωθούν» με τις αποφάσεις της κυβέρνησης.


Για την ιστορία και για να γνωρίζουν οι πολίτες τι πρεσβεύει το κάθε πολιτικό κόμμα, ψήφισαν ως εξής στην πρόταση αντισυνταγματικότητας της "Ελληνικής Λύσης":

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε παρών.
Το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) ψήφισε κατά.
Το ΚΚΕ απείχε από την ψηφοφορία.
Το ΜΕΡΑ25 ψήφισε παρών.


Με ανακοίνωση της μετά την ψηφοφορία η "Ελληνική Λύση" αναφέρει τα παρακάτω:

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, αποδείχτηκε περίτρανα ότι υπάρχει άτυπη συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΣυΡιζΑ με την ανοχή των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, πλην φυσικά της Ελληνικής Λύσης.

Η κατάθεση αίτησης αντισυνταγματικότητας για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού της Ελληνικής Λύσης, δεν ψηφίστηκε από άλλα κόμματα.»