Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

Ας τους «τρομάξουμε»...

Όποιος δεν συντάσσεται με τις κυβερνητικές διαταγές, θεωρείται ανυπάκουος και αντιδραστικό στοιχείο που πρέπει να «συνετιστεί».

Και είμαστε ακόμα στην αρχή των πραγμάτων. Κάθε ημέρα, και κάθε εβδομάδα που περνάει, ξετυλίγονται μπροστά μας μέτρα που δικτάτορες και τύραννοι του σκοτεινού παρελθόντος της ιστορίας του ανθρώπινου πολιτισμού θα ζήλευαν. Είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση και οι περισσότερες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ. Ο κάθε νοήμων άνθρωπος καταλαβαίνει ότι βαδίζουμε ολοταχώς προς ένα εφιαλτικό μέλλον, όπου οι κυβερνήσεις θα διατάζουν και οι πολίτες θα πρέπει να υπακούν χωρίς κανένα δισταγμό. Η κυβέρνηση θα σου λέει τι να τρως, τι δουλειά να κάνεις, τι εμβόλιο να κάνεις, πως να σκέφτεσαι, πως να δέχεσαι τα πάντα. Και δεν χρειάζεται κάποιος να έχει διαβάσει το "1984" του Τζορτζ Όργουελ, τον "Θαυμαστό Καινούργιο Κόσμο" του Aldous Huxley ή παρόμοια βιβλία (αν και καλό θα ήταν για πολύ κόσμο να αρχίσει να διαβάζει...), για να καταλάβει που οδηγείται.

Η μοναδική επιλογή «αντίστασης» του ανθρώπου σε αυτά που έρχονται, είναι να παραμείνει άνθρωπος. Να μην σταματήσει να νοιάζεται για τον διπλανό του, να δείχνει αλληλεγγύη και συμπόνοια και να μην παρασύρεται στην διχόνοια και τον διαχωρισμό του συνανθρώπου του, επειδή η κυβέρνηση του το λέει. Να διαβάζει, να γλεντάει και να ζει την ζωή του όπως αυτός θέλει και όχι όπως οι κυβερνήσεις του επιβάλλουν. Να ερωτεύεται, να ονειρεύεται, να θυμάται και να μην ξεχνάει το παρελθόν του. Να κάνει οικογένεια και να μιλάει στα παιδιά του, να τα αγκαλιάζει και να τα διδάσκει αυτά που μόνο ένας γονιός μπορεί να διδάξει. Ας φτιάξει ο καθένας μας, μικρές «φωλιές» αγάπης! Και αυτές οι μικρές «φωλιές» αγάπης θα μεγαλώσουν, θα γιγαντωθούν και θα αγκαλιάσουν όλο τον κόσμο, όλο τον πλανήτη!

Ας «τρομάξουμε» τις κυβερνήσεις και τους «ισχυρούς» με το μοναδικό πράγμα που φοβούνται: Να παραμείνουμε άνθρωποι!!!

* Φωτογραφία από 愚木混株 Cdd20 από το Pixabay