Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Τι σημαίνει "μερικώς εμβολιασμένοι";

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 50.126 νέα "κρούσματα" κορονωιού και μας ενημέρωσε ότι μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 525 (84.81%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 94 (15.19%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Τι σημαίνει μερικώς εμβολιασμένοι; Πολίτες που έχουν κάνει μόνο την μία δόση του εμβολίου; Πολίτες που έχουν κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου; Και τελικά ποιο είναι το ποσοστό των ασθενών που είναι διασωληνωμένοι και δεν έχουν κάνει καμία δόση του εμβολίου;

Εκτός ότι όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν σοβαρή ενημέρωση, προκύπτουν και άλλα ερωτήματα: Πόσοι πολίτες από τους 50.000 που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονωιό, είναι εμβολιασμένοι και πόσοι ανεμβολίαστοι; Από όσο γνωρίζουμε πάντως, οι ανεμβολίαστοι έχουν αποκλειστεί σχεδόν από παντού και όπου πηγαίνουν το κάνουν μόνο με ράπιντ τεστ. Αυτοί που κυκλοφορούν "ελεύθερα" είναι οι εμβολιασμένοι. Λογικά λοιπόν, ποιος μεταδίδει την ίωση; Αυτός που κάθεται σπίτι του ή αυτός που κυκλοφορεί ελεύθερος και χωρίς να υποβάλλεται σε τεστ;

Η λογική αλλά και οι αριθμοί διαψεύδουν κατηγορηματικά όλα όσα η κυβέρνηση και οι "ειδικοί" μας λένε τα τελευταία δύο χρόνια περί ανοσίας μέσω των εμβολίων και φυσικά όλων αυτών των απαγορεύσεων και διαχωρισμών που επιβλήθηκαν στους πολίτες που δεν εμβολιάστηκαν αλλά και των εξοντωτικών προστίμων για μη χρήση μάσκας ή μη τήρησης όλων όσων άλλων περιορισμών και μέτρων «σκαρφίστηκε» η κυβέρνηση.

Το κυβερνητικό αφήγημα μέρα με την μέρα καταρρέει και ξεγυμνώνει την αποτυχημένη πολιτική της κυβέρνησης στη αντιμετώπιση του ιού. Δεν στηρίχτηκε το ΕΣΥ, το υπουργείο Υγείας αντί να προλαμβάνει και να θεραπεύει, μεταλλάχτηκε σε υπουργείο... Νόσησης, όπου και εδώ κατάφερε να αποτύχει αφού οι θάνατοι των πολιτών είναι χιλιάδες! Αντί η κυβέρνηση να ανεβάσει την ψυχολογία της κοινωνίας, την έριξε στα τάρταρα με την καθημερινή τρομολαγνεία μέσα από τις τηλεοράσεις και του φόβου που απλόχερα σκόρπισε σε όλους μας. Δεν ενημέρωσε, αλλά υποχρέωσε και απείλησε τους πολίτες. Απέκλεισε από τα ΜΜΕ και την ενημέρωση την διαφορετική φωνή, την άλλη άποψη, που την δαιμονοποίησε, ακόμα και αν προερχόταν από έγκριτους επιστήμονες ή και ακαδημαϊκούς. Κατηγόρησε και λοιδώρησε όσους πολίτες δεν συμφωνούσαν μαζί της και τους στόλισε με διάφορα επίθετα όπως "ψεκασμένους" και "συνωμοσιολόγους". Παρήγαγε μηδαμινό έργο και έγινε κυβέρνηση μόνο ενός σκοπού, αυτού της "πανδημίας" και έκρυψε κάτω από το χαλί όλα τα υπόλοιπα, όπως το δημογραφικό πρόβλημα, το μεταναστευτικό πρόβλημα, τα εθνικά θέματα, την ανεργία, τις μειώσεις των συντάξεων, την ακρίβεια, την αύξηση των λογαριασμών κοινής ωφελείας, κ.α. πολλά.

Ειλικρινά υπάρχει κανείς νοήμων άνθρωπος που να υποστηρίζει αυτή την κυβέρνηση; Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία τα προβλήματα που έχει μπροστά της η πατρίδα μας και δεν είναι μόνο ο κορονωιός;

Συνοψίζοντας, το μεγάλο δυστύχημα για την ελληνική κοινωνία είναι ότι την αποτυχημένη πολιτική της κυβέρνησης στηρίζουν με τις ενέργειες τους ή με την αφωνία τους όλα σχεδόν τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και το ΚΙΝΑΛ και όπως πάντα σε αυτή την έρμη χώρα αναζητούμε τον "από μηχανής Θεό" που θα μας βγάλει από αυτόν τον «βάλτο» που τα κόμματα "εξουσίας" μας έχουν ρίξει όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτό που μένει μόνο στους Έλληνες και τις Ελληνίδες είναι να παραμείνουν ενωμένοι και αδελφωμένοι και να μην πατήσουν την μπανανόφλουδα της κυβέρνησης για τους «διαβολικούς» ανεμβολίαστους που φταίνε για τα πάντα. Δεν υπάρχει ούτε ανεμβολίαστος, ούτε εμβολιασμένος. Υπάρχουν μόνο άνθρωποι που έχουν τις ίδιες ανησυχίες, προβλήματα, όνειρα και ευαισθησίες!

* Φωτογραφία από Pete Linforth από το Pixabay