Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

ΠΑΕ Ποντίων - Δίας Δίου 1-0

Χαμένος αλλά ζωντανός στη ρεβάνς ο Δίας, ήττα με 1-0 από την ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης.

Σε μία αναμέτρηση που όλα του πήγαν στραβά από το ξεκίνημα, ο Δίας Δίου γνώρισε την ήττα με 1-0 από την ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης στο «Θεόδωρος Παπαδόπουλος» στο πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου ΕΠΣ Πιερίας.

Ήταν ένα παιχνίδι αρκετά μέτριο με τους δύο αντιπάλους να έχουν ως πρωτεύοντα στόχο να προφυλάξουν τα νώτα τους και να πάρουν ελάχιστα ρίσκα. Το έργο της ομάδας μας ήταν εξ αρχής πολύ δύσκολο μετρώντας τρεις σημαντικότατες απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών και συγκεκριμένα τους Ηλία Μανίκα, Γιώργο Ευαγγελόπουλο και Κώστα Παγωνίδη, ενώ οι συνθήκες έγιναν ακόμη πιο δυσμενείς για το Δία καθώς στο 20ο λεπτό τραυματίστηκε και ο Αντώνης Αράπης γεγονός που υποχρέωσε την ομάδα μας να έχει αμυντικογενή προσέγγιση σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι μη έχοντας άλλες λύσεις από τον πάγκο.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Δίας είχε τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή της μπάλας, δεν κινδύνεψε σε κανένα χρονικό σημείο ενώ μάλιστα έχασε μια τεράστια διπλή ευκαιρία με τον Παμλίδη ο οποίος έπειτα από ωραία ομαδική ενέργεια μέσα στην περιοχή, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, σούταρε λίγο έξω από την μικρή περιοχή, όμως ο Μελικιάν απέκρουσε σωτηρία ενώ στη συνέχεια της φάσης προσπάθησε να σκοράρει στην επαναφορά αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 44' η κατάσταση δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο για το σύνολο του Παναγιώτη Σαρπότα αφού ο Μότσιας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα σε μια φάση που ο διαιτητής της αναμέτρησης εξάντλησε την αυστηρότητά του.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα μας έχοντας αριθμητικό μειονέκτημα, όπως είναι φυσικό περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και είχε ως κύριο μέλημα να διαφυλάξει το 0-0. Ωστόσο στο 55' η ΠΑΕ Ποντίων άνοιξε το σκορ όταν ο Σιδηρόπουλος με προσωπική ενέργεια ντρίμπλαρε δύο παίκτες του Δία και από το ύψος της περιοχής νίκησε με σουτ τον Παπανικολάου πετυχαίνοντας το 1-0. Από κείνο το σημείο και μετά, οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ματς, προσπάθησαν σε κάποιες στιγμές να πετύχουν και ένα δεύτερο τέρμα ωστόσο αυτό δεν ήρθε ποτέ, με αποτέλεσμα ο Δίας να ηττηθεί με 1-0, σκορ το οποίο δεν είναι καταδικαστικό ενόψει του αγώνα ρεβάνς στο Δίον με την ομάδα να ψάχνει νίκη με δύο γκολ διαφορά για να πάρει εκείνη το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του θεσμού.

Με αυτή την ήττα η ομάδα μας παρέμεινε τέσσερις αγώνες δίχως τρίποντο κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά στη σεζόν και πλέον το μυαλό όλων στρέφεται στην αναμέτρησης της Κυριακής (20/10 – 15:30) κόντρα στον Άρη Κοκκινοπλιτών στο Β’ ΔΑΚ Κατερίνης για την 20η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣ Πιερίας με μοναδικό στόχο την επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Γ.Ασλανίδης με α’ βοηθό τον κ. Τραούδα και β’ βοηθό τον κ. Μηνούδη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης (Σωτήρης Ζιώγας): Μελικιάν, Μάλα, Κυλώνης, Ίτσιος, Σιδηρόπουλος, Μυρωτής, Κατσιούλης, Παντζιάλας, Γιώτσας, Κουσουρής (69’ Μπέλπας), Μιχαηλίδης.

Δίας Δίου (Παναγιώτης Σαρπότας): Παπανικολάου, Λαζαρίδης, Πείδης, Αλεξανδρίδης, Καλουσίδης, Αράπης (24’ Ζαβαντίας), Ν.Καραμήτρος (87’ Αμανατίδης), Χ.Καραθάνος, Κυπαρίσσης Μότσιας, Παμλίδης (72’ Ν.Καραθάνος).

Γραφείο Τύπου Δία Δίου