Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

«Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» το ψευδοκράτος για τους Ρώσους...

Η πολιτική και οι πολιτικοί, δεν ήταν, δεν είναι και δεν πρόκειται να είναι ποτέ κοντά στον λαό. Αυτό ισχύει παντού. Στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στην Ρωσία, παντού. Δηλώσεις όπως αυτές του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέϊ Λαβρόφ, επιβεβαιώνουν τον κανόνα και δεν είναι εξαιρέσεις.

Βέβαια η Ελλάδα μέσω της κυβέρνησης της ΝΔ "ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη" και δεν μπορεί να αναμένει "καλά λόγια" από πλευράς Ρωσίας για τα εθνικά μας θέματα, αφού έχει ταχθεί ανοιχτά και χωρίς καμία αμφισβήτηση με το "δυτικό μπλογκ" και κατά των Ρώσων.

Το μάθημα της Ουκρανίας, όπου οι Ρώσοι κάνουν περίπατο και είναι θέμα χρόνου να καταλάβουν όλη την Ουκρανία, αλλά και πρόσφατα το παράδειγμα της Αρμενίας, πρέπει να να θορυβήσει την ελληνική κυβέρνηση. Στις "κρίσιμες" ώρες (βλέπε Τουρκία), θα είμαστε απελπιστικά μόνοι μας, κανείς δεν πρόκειται να σπεύσει προς βοήθεια μας, κανείς δεν θα «λερώσει» τα χέρια του και θα πάρει το μέρος μας. Ούτε οι "φίλοι" Αμερικάνοι, που τους δώσαμε "γη και ύδωρ" και κάναμε την πατρίδα μας μία απέραντη αμερικάνικη βάση, ούτε η Γαλλία που το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να μας πουλήσει στρατιωτικό υλικό με το αζημίωτο φυσικά.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε να συνταχθεί και να συντάξει την πατρίδα μας με τους Αμερικάνους. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε κάθε επίπεδο για «σφαλιάρες» όπως τις τελευταίες δηλώσεις του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ που αποκάλεσε μπροστά στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, τα κατεχόμενα και το ψευδοκράτος ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». Τι περιμέναμε; Όταν ο πρωθυπουργός μας και οι υπουργοί του δεν χάνουν ευκαιρία να δείξουν ότι είναι "βασιλικότεροι του βασιλέως", όπως και την πλήρη υποταγή τους στο αντιρωσικό άρμα, μη χάνοντας την ευκαιρία να απαιτούν κυρώσεις κατά της Ρωσίας για ένα θέμα που αποτελεί "Ρωσικό θέμα", τι περιμένουν από τους Ρώσους; Δεν θα βγάλουν χολή εναντίον μας; Και μακάρι να μείνουν μόνο εκεί στα λόγια...

Ένα ακόμα συμπέρασμα που προκύπτει από όλα τα παραπάνω είναι ότι στην πολιτική δεν υπάρχει χώρος για συναισθήματα. Συναισθήματα έχει μόνο ο λαός. Δεν πάει να είμαστε ομόθρησκοι και να μας ενώνουν παραδόσεις με τους Ρώσους, δεν έχει καμία σημασία στην πολιτική. Ο καθένας κοιτάει το προσωπικό του (της χώρας του) συμφέρον. Και για να το πετύχει θα σε πατήσει κάτω.

Την αναφορά του για «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», την έκανε ο κ. Λαβρόφ σε ενημέρωση στις 21 Φεβρουαρίου, στο Κρεμλίνο στην συνεδρίαση υπό τον Πούτιν στο Συμβούλιο Ασφαλείας και για να δικαιολογήσει την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τι είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ: «Όπου κι αν κοιτάξετε, είναι η Δύση που τα κάνει όλα αυτά, και η ουκρανική ηγεσία χαίρεται να τα πραγματοποιεί όλα παρά όλες τις συμφωνίες και όλα τα προηγούμενα για τη διευθέτηση των εσωτερικών συγκρούσεων. Η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία είναι η μόνη σύγκρουση όπου η μία πλευρά αρνείται να συνομιλήσει με την άλλη, και η Δύση το υποστηρίζει πλήρως. Πάρτε την Κύπρο, την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Η διαπραγματευτική διαδικασία εκεί βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον ΟΗΕ να διαδραματίζει μεσολαβητικό ρόλο. Πάρτε το Μάλι, όπου οι Γάλλοι αντιμετωπίζουν τώρα κάποιες προκλήσεις. Η κυβέρνηση συνομιλεί με τους αντάρτες εκεί. Το ίδιο ισχύει και για την Αιθιοπία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβλέπει τον διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα. Όλοι προσπαθούν να βοηθήσουν αυτές τις διαδικασίες. Υπάρχει αυτή η πτυχή που εκφράζεται εδώ με τον όρο «γενοκτονία», τον οποίο αναφέρατε, κύριε Πρόεδρε, στη συνέντευξη Τύπου σας με τον Olaf Scholz. Η ιστορία της δημιουργίας του Κοσσυφοπεδίου, μιας ανεξάρτητης οντότητας που ιδρύθηκε χωρίς δημοψήφισμα, αφορά τη γενοκτονία.»


* Φωτογραφία από Nika Suchá από το Pixabay