Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Έβρεχε στην Κατερίνη, έσταζε στο Β΄ ΔΑΚ - Απαράδεκτες εικόνες στο κλειστό γυμναστήριο (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπό απαράδεκτες συνθήκες διεξήχθη σήμερα Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022, αγώνας πρωταθλήματος παίδων χειροσφαίρισης στο Β΄ ΔΑΚ Κατερίνης ανάμεσα στον Αρχέλαο Κατερίνης και τον Φέρωνα Βέροιας.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε χάρις στις υπερπροσπάθειες των ανθρώπων του Αρχέλαου Κατερίνης και την καλή διάθεση των διαιτητών ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι δύο ομάδες και κυρίως η ομάδα του Φέρωνα που ταξίδεψε από την Βέροια με δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Εντοπίσαμε τουλάχιστον 5 σημεία μέσα στο κλειστό γυμναστήριο όπου έσταζε νερό, και το ένα από αυτά ήταν εντός του αγωνιστικού χώρου, έξω από την μία μεγάλη περιοχή.

Επιστρατεύτηκαν κουβάδες, πανιά και σκούπες ώστε να μπορέσει να γίνει ο αγώνας και να μην πλημμυρίσει σε εκείνο το σημείο ο αγωνιστικός χώρος με ότι δυσάρεστες συνέπειες θα μπορούσε να έχει για τους αθλητές. Δύο άτομα του Αρχέλαου Κατερίνης με πανιά μόλις η μπάλα πήγαινε στο απέναντι σημείο του γηπέδου, εισέρχονταν εντός του αγωνιστικού χώρου και σκούπιζαν τα νερά που συνέχιζαν να πέφτουν από το ταβάνι του γηπέδου, ώστε να μην γλιστρήσει κάποιος αθλητής.


Νερά και στις λυόμενες κερκίδες του γηπέδου, νερά και δίπλα από αυτές με τους ανθρώπους του Αρχέλαου Κατερίνης να κάνουν ένα μίνι φράγμα με σκούπες ώστε να μην πάνε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ευτυχώς τελικά δεν είχαμε κάποιον τραυματισμό και ο αγώνας ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα άλλο πρόβλημα, αλλά οι άσχημες και απαράδεκτες εικόνες που είδαμε δεν μπορούν να ξεχαστούν εύκολα.

Δεν είναι δυνατόν, όσο και να βρέχει (που όντως έβρεξε πολύ σήμερα και χθες το βράδυ στην Κατερίνη), να πλημμυρίζει το κλειστό γήπεδο του Β΄ ΔΑΚ, και έτσι να απειλείται η σωματική ακεραιότητα των αθλητών. Έχουμε γράψει στο παρελθόν στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" για τα προβλήματα στο Β΄ ΔΑΚ, αλλά το σημερινό τα ξεπερνάει, δεν το είχαμε ξαναδεί!

Είναι ευθύνη του Δήμου Κατερίνης και του ΟΠΠΑΠ Κατερίνης (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ) να φροντίσει ώστε να μην δούμε στο μέλλον ξανά τέτοιες ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ εικόνες. Το Β' ΔΑΚ και τα δύο του κλειστά γυμναστήρια χρειάζονται ένα ριζικό λίφτινγκ για να μπορέσει να προσφέρει αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες άθλησης στους νέους και τις νέες της πόλης μας, αλλά και όσων αθλητών-τριών ταξιδεύουν στην πόλη μας για αγώνες.

* Απαράδεκτη η κατάσταση και στην είσοδο του Β΄ ΔΑΚ, όπου έπρεπε να κάνεις ακροβατικά για να περάσεις από τα νερά που είχαν μαζευτεί εκεί!