Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Σκοπιανοί... Πόσοι είναι, τι είναι και τι πιστεύουν ότι είναι;

Η σκοπιανή κρατική στατιστική υπηρεσία δημοσίευσε στοιχεία της τελευταίας απογραφής πληθυσμού που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο πληθυσμός του γειτονικού μας κρατιδίου ανέρχεται σε 1.836.713 κατοίκους. 50.4% γυναίκες και 49.6% άντρες.

58.44% θεωρούν τον εαυτό τους ως... Μακεδόνες, 24.30% ως Αλβανοί, 3.86% ως Τούρκοι, 2.53% ως Ρομά, 0.47% ως Βλάχοι, 1.30% ως Σέρβοι, 0.87% ως Βόσνιοι, κ.α.

Σε άλλα στατιστικά στοιχεία της απογραφής, 46.14% των σκοπιανών δηλώνουν ορθόδοξοι, 32.17% μουσουλμάνοι. 0.37% καθολικοί, ενώ υπάρχουν και διάφοροι άλλοι που δηλώνουν ευαγγελικοί, προτεστάντες, βουδιστές, κ.α.

Δηλαδή για κάτι παραπάνω από 1 εκατ. σκοπιανούς που πίστεψαν το παραμύθι ότι είναι Μακεδόνες (σε αυτούς να προσθέσουμε και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που... πίστεψε το ίδιο πράγμα και την κυβέρνηση της ΝΔ που το πιστεύει τώρα!), τους παραχωρήσαμε ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ιστορίας και του πολιτισμού μας, το δικαίωμα να λέγονται Μακεδόνες με ότι αυτό συνεπάγεται. Μαζί με αυτούς τον τίτλο του Μακεδόνα, έχουν πλέον πάρει Αλβανοί, Τούρκοι, Ρομά, κ.α...

Όποιος θέλει κάτι από την Ελλάδα το παίρνει! Δεν χρειάζεται να είναι υπερδύναμη ούτε να αριθμεί εκατομμύρια κατοίκους. Φτάνει να το διεκδικήσει, γιατί ανέκαθεν οι ελληνικές κυβερνήσεις της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας μας φοβόντουσαν και φοβούνται ακόμα και την σκιά τους και υποκύπτουν σε οποιαδήποτε πίεση-εκβιασμό ή οτιδήποτε άλλο προκύψει. Τις θέσεις τους να μπορούν να διατηρούν οι πολιτικοί μας, οι μισθοί να πέφτουν και σιγά να μην σκάσουν για ονόματα, ιστορίες, πολιτισμούς, κ.α.

ΠΟΤΈ στην σύγχρονη ιστορία μας, δεν διεκδικήσαμε τίποτα από κανέναν την ώρα μάλιστα που απειλούνταν και απειλείται ο ελληνισμός στην Βόρειο Ήπειρο, στην Τουρκία και στην Κύπρο, και είχαμε το δικαίωμα να το κάνουμε. Ούτε λόγος φυσικά να "παραπονεθούμε" για παραβιάσεις και προκλήσεις στο Αιγαίο, γεωτρύπανα, κ.α.

Αντιθέτως έχουμε ανοίξει τα σύνορα μας, όποιος ξένος θέλει μπαίνει, όποιος θέλει γίνεται Έλληνας, όποιος θέλει κάνει ότι θέλει. Μοιράζουμε στους ξένους επιδόματα, παροχές, υπηκοότητες, στέγαση, σίτιση, σχεδόν τα πάντα!

Ο γηγενής και ιθαγενής Έλληνας; Εξυπηρετεί και αυτός τον σκοπό του. Να πληρώνει φόρους και πρόστιμα και σε περίπτωση που εκφέρει κάποια διαφορετική άποψη που δεν ταιριάζει με αυτή της κυβέρνησης του, των μεγάλων ΜΜΕ, των ΜΚΟ, κ.α., θεωρείται ψεκασμένος και αρνητής!

Αυτή είναι η Ελλάδα που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και για κάποιον απροσδιόριστο λόγο μας αρέσει!!! Γιατί το λέμε αυτό; Αφού όποτε μας δίνεται η δυνατότητα -πάνω κάτω κάθε τέσσερα χρόνια- να αλλάξουμε την κατάσταση, εμείς ψηφίζουμε τα ίδια πολιτικά κόμματα. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ...

* Φωτογραφία από Dimitris Vetsikas από το Pixabay