Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Δήμαρχε Κατερίνης, μας το χρωστάς...

Δεν ξέρουμε τι θα κάνεις ή πώς θα το κάνεις, αλλά έχεις δεν έχεις περιθώριο καμιά εβδομάδα...

Είναι το... παράπονο όλων των μαθητών-τριών της πόλης μας. Και όχι μόνο. Παντού έχουν κλείσει τα σχολεία έστω και μία ημέρα λόγω χιονιού, ακόμα και οι... Αθηναίοι τ' έκλεισαν, ποιοι οι Αθηναίοι! Και εμείς εδώ στην Μακεδονία, κάθε ημέρα σχολείο! Λιτόχωρο έκλεισαν τα σχολεία, Αιγίνιο και Κολινδρό τα ίδια, μόνο εδώ στην Κατερίνη κάθε μέρα σχολείο.

Κάθε βράδυ πέφτουμε για ύπνο με την ελπίδα ότι θα ξυπνήσουμε το επόμενο πρωινό και θα τα δούμε όλα άσπρα. Ακόμα και στα δελτία καιρού της ΕΜΥ, λέει ότι θα χιονίσει στην Κατερίνη. Πόσες φορές δεν τα διαβάσαμε και είπαμε, άντε θα δούμε και εμείς μία άσπρη μέρα! Αλλά τίποτα. Με την ελπίδα κοιμόμαστε, με την απογοήτευση ξυπνάμε. Βαρεθήκαμε αυτή τη μούχλα την βροχή!

Δεν ξέρουμε αν χιονίσει τόσο όσο επιβάλλεται για να κλείσουν τα σχολεία, αλλά θέλουμε πριν βγει ο Μάρτης, Δήμαρχε Κατερίνης να κλείσεις τα σχολεία μία ημέρα. Άντε έστω βγάλε μία ανακοίνωση να πάνε τα παιδιά μία ώρα αργότερα! Είναι ψυχολογικό το θέμα. Δεν είναι δυνατόν ολόκληρο χειμώνα στην Κατερίνη, με τον Όλυμπο και τα Πιέρια Όρη πάνω από τα κεφάλια μας, να μην λέμε και εμείς ότι να κλείσαμε έστω και μία ώρα!

Πώς θα το κάνεις είναι δικό σου θέμα... Πες ότι κάνει κρύο, πες ότι θέλεις, εμείς θέλουμε μία ημέρα να κλείσεις τα σχολεία λόγω «κακοκαιρίας». Μην μας αφήσεις με το παράπονο!

Εμείς σου στέλνουμε την φωτογραφία με την σημερινή (9/3/2022) χιονισμένη σκεπή σαν... αποδεικτικό της «κακοκαιρίας» στην πόλη μας!

* Το παρών κείμενο θα μπορούσε να ήταν το γράμμα ενός μικρού μαθητή προς τον Δήμαρχο της πόλης μας. Δεν είναι. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Και εμείς νιώθουμε ακόμα, σαν μικρά παιδιά. Οπότε το ίδιο κάνει... Και φυσικά, το κείμενο μας περικλείει όσο πιο πολύ γίνεται μία απέραντη χιουμοριστική διάθεση, αλλά και μία πικρή δόση απογοήτευσης για την απουσία "λευκών" ημερών από την ζωή μας...