Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

«Μας έχουν τρελάνει...»

- Γιώργο γιατί παίρνεις τα παιδιά από το σχολείο;

«Μας έχουν τρελάνει!!! Έχουν πάλι "κρούσμα" στην τάξη τους και πρέπει να τα πάω για ράπιντ τεστ για να τα δεχτούν».

Συζήτηση σημερινή έξω από τα κάγκελα σχολείου της πόλης μας. Μια σχεδόν καθημερινή εικόνα εδώ και πάρα πολύ καιρό. Γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους, φεύγουν για να τα κάνουν ράπιντ τεστ. Άλλους γονείς τους παίρνουν τηλέφωνο στην δουλειά τους, να έρθουν να πάρουν τα παιδιά τους. Και παρατάνε οι γονείς τις δουλειές τους για να τρέχουν για τα ράπιντ. Άλλοι γονείς φεύγουν από τα ξημερώματα για δουλειά και το παιδί γυρίζει μόνο του στο σπίτι. Σε χειρότερη θέση βρίσκονται οι οικογένειες με πολλά παιδιά. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνουν έστω και ένα ράπιντ τεστ την εβδομάδα!

Η φράση «μας έχουν τρελάνει» απεικονίζει ακριβώς το τι συμβαίνει καθημερινά στα σχολεία της Κατερίνης αλλά και όλης της πατρίδας μας.

Και φυσικά αυτή η φράση βγαίνει και από τα στόματα εκατομμυρίων συμπατριωτών μας που "στοιβάζονται" καθημερινά έξω από φαρμακεία και ιδιωτικά εργαστήρια για να κάνουν ράπιντ τεστ επί πληρωμή για να μπορέσουν να δουλέψουν, να μετακινηθούν, να ζήσουν.

Τα χαράτσια έχουν μαζευτεί πολλά... ΕΝΦΙΑ, ακρίβεια, ανεργία, ανέχεια, δυστυχία συνοδεύουν την ζωή του Έλληνα και της Ελληνίδας. Το τι «ευχές» ακούγονται για τον Πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τους βουλευτές της, δεν χρειάζεται να σας τις μεταφέρουμε, τις ξέρετε.

Εκλογές τώρα, έτσι από περιέργεια να δούμε αν επιβεβαιώνονται οι δημοσκοπήσεις που δίνουν στην κυβέρνηση 30% και πάνω. Εκεί θα γελάσει και ο πιο πικραμένος...

* Φωτογραφία από Gerd Altmann από το Pixabay