Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Περιμένω απάντηση από τους Βουλευτές γι' αυτά που βιώνουν οι υγειονομικοί συνάδελφοι μου και η κοινωνία

Ως εργαζόμενος του Γ.Ν. Κατερίνης και ως πολίτης, θα ήθελα από τους βουλευτές του νομού άλλα κυρίως του κυβερνώντος κόμματος, μια απάντηση για δύο εξίσου σοβαρά θέματα.

Πρώτο θέμα: «Αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών»

Δεύτερο θέμα: «Ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα διατροφής και σε ενέργεια»

Θέμα «Αναστολές εργασίας»

Έχουν περάσει 7 μήνες περίπου από τότε που με τον 4820/2021 τον οποίο και εσείς ψηφίσατε, έχετε θέσει όσους υγειονομικούς δεν εμβολιάστηκαν εκτός εργασίας, χωρίς εισόδημα και χωρίς δικαίωμα να μπορούν να εργαστούν κάπου αλλού ώστε να μπορούν να εξασφαλίσουν την διαβίωση των οικογενειών τους, με το αφήγημα περί προστασίας της δημόσιας υγείας (18 μήνες έδιναν την ψυχή τους για να σώσουν ζωές μέσα στους θαλάμους covid). Την ίδια ώρα που ο μύθος κατέρρευσε και οι μεταλλάξεις Δ και Ο έχουν καταστήσει σαφή την ανεπάρκεια των εμβολίων αφού και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν κανονικά, η κυβέρνηση συνεχίζει να έχει τους υγειονομικούς σε αναστολή και τώρα να απειλεί ότι από 1η Απριλίου θα τεθούν εκτός ΕΣΥ λες και περισσεύει κανείς από τα νοσοκομεία.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τα ισχύοντα από πρώτη Φεβρουαρίου του 2022, οι υγειονομικοί που έχουν κάνει δύο δόσεις εμβολίου και έχει παρέλθει επτάμηνο από την δεύτερη δόση, αν δεν επιθυμούν να κάνουν τρίτη δόση μπορούν να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους με δύο rapid test (πολύ σωστά αυτό).

Οι υγειονομικοί που δεν έχουν νοσήσει και παραμένουν σε αναστολή εργασίας έως και σήμερα δεν μπορούν να εργαστούν με 2 rapid test.

Οι υγειονομικοί που ήταν σε αναστολή και έχουν νοσήσει επιστρέφουν στην εργασία τους για διάστημα 3 μηνών. Για να συνεχίσουν να εργάζονται μετά το πέρας του τριμήνου υποχρεούνται να εμβολιαστούν με μια μόνον δόση και αυτό γιατί η νόσηση θεωρείται ως δόση εμβολίου, οπότε «νόσηση + μια δόση». Στην περίπτωση αυτή όμως ο υγειονομικός δεν αντιμετωπίζεται το ίδιο και το διάστημα για την επόμενη δόση είναι μόνο 3 μήνες και όχι 7 όπως στους διπλοεμβολιασμένους.

«Όπως είναι γνωστό η φυσική ανοσία υπερισχύει του εμβολίου γι αυτό και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης το πιστοποιητικό νόσησης ισχύει έως 9 μήνες και στην Ιαπωνία ως και 12»

Τα ερωτήματα μου είναι και θα ήθελα παρακαλώ μια σοβαρή και πειστική απάντηση:


α) Ως πότε θα έχετε τους εργαζόμενους στην υγεία σε καθεστώς αναστολής εργασίας και σε ομηρία, επικαλούμενοι ακόμη την προστασία της δημόσιας υγεία, οδηγώντας τις οικογένειες τους σε φτώχεια και πείνα, ενώ είναι απαραίτητοι στα νοσοκομεία για την εξυπηρέτηση των ασθενών συμπολιτών μας;;

β) Γιατί οι υγειονομικοί ενώ γίνονται rapid test στην αυλή του νοσοκομείου, δεν τους επιτρέπεται να κάνουν στο χώρο δουλειάς για να μπορούν να εργαστούν και αναγκάζονται να πληρώσουν εκτός νοσοκομείου;;

γ) Γιατί ο υγειονομικός που έχει νοσήσει και έχει κάνει και μια δόση εμβολίου ενώ θεωρείται διπλοεμβολιασμένος δεν έχει και αυτός το περιθώριο των 7 μηνών για την τρίτη δόση και γιατί δεν μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται με 2 rapid test;;

δ) Γιατί δεν καλύπτονται όλα τα διαγνωστικά test, rapid και PCR από τα ασφαλιστικά ταμεία και πληρώνουν συνεχώς οι πολίτες το τίμημα;;

Γιατί η κυβέρνηση εκδικείται με αυτόν τον τρόπο, πολίτες και υγειονομικούς για την επιλογή τους;;

Θέμα «Ανατιμήσεις»

Εδώ και περίπου ένα χρόνο, εκτός του κύματος της πανδημίας περνάμε από 40 κύματα συνεχών ανατιμήσεων με αποκορύφωμα τις αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια, που δεν είχαν καμία σχέση με την σημερινή κατάσταση λόγω πολέμου στην Ουκρανία. Εδώ και 20 ημέρες περίπου ζούμε την αρχή των παράπλευρων απωλειών αυτού του πολέμου, βλέποντας πετρέλαιο και φυσικό αέριο να έχουν γίνει απλησίαστο είδος. Την ίδια στιγμή και ενώ έχουμε θερμοκρασίες παγετού και εκτός άλλα και εντός σπιτιών, η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα καταπολέμησης της αισχροκέρδειας άλλα και μέτρα μείωσης των φόρων στην ενέργεια έτσι ώστε να μην πεθάνει ο κόσμος από κρύο.

Το ερώτημα μου εδώ, προς εσάς, είναι το αν έχετε κάνει έστω και μια παρέμβαση προς τα αρμόδια υπουργεία η αν προτίθεστε να κάνετε άμεσα (χθες όχι σήμερα) για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα άλλα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα;;

● Έχουμε ακόμη μπροστά μας ενάμιση μήνα που χρειαζόμαστε θέρμανση

● Έχουμε το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων που μαθηματικά θα κλείσουν

● Τις μεταφορές και την επιβάρυνση στο κόστος των τροφίμων

● Μην ξεχνάτε ότι ήμαστε και σε έναν αγροτικό νομό που είδη πρέπει να ξεκινήσουν οι καλλιέργειες άλλα με 2€ πετρέλαιο φοβάμαι να ξεκινά τίποτα.

Επιτέλους κάντε κάτι ΤΩΡΑ

Πουλικίδης Κωνσταντίνος.