Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Ελένη Θεοχάρους: «Πότε θα μας μιλήσετε κ. Ζελένσκι για τους φίλους σας τους Τούρκους;»

Στον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι απευθύνεται με μήνυμα της η κύπρια πολιτικός Ελένη Θεοχάρους...

ρωτώντας τον πότε θα μιλήσει στην κυπριακή βουλή της οποίας οι βουλευτές γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα της εισβολής και κατοχής ενός επιθετικού κράτους στο έδαφος μιας γειτονικής αδύναμης χώρας. Ειδικά όταν η διεθνής κοινότητα κάνει τα στραβά μάτια στην υπόθεση...

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι έχει μιλήσει και θα μιλήσει σε κοινοβούλια πολλών δυτικών χωρών ανάμεσα σε αυτά και της Ελλάδας (γιατί;) την στιγμή που όλοι γνωρίζουν τις άριστες σχέσεις και την συνεργασία που έχει με την Τουρκία σε στρατιωτικά προγράμματα. Έτσι θα είχε ενδιαφέρον να μιλήσει στην κυπριακή βουλή και να απαντήσει στο ερώτημα κύπριων βουλευτών για την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο και την συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή μέρους της, ενώ η διεθνής κοινότητα κάνει τα στραβά μάτια και χαϊδεύει την Τουρκία!

Ενδιαφέρον θα είχε επίσης την ίδια ερώτηση να του κάνουν και Έλληνες βουλευτές όταν θα μιλήσει στην ελληνική βουλή...


* Η Ελένη Θεοχάρους (Αμίαντος Λεμεσού, 24 Ιουνίου 1953) είναι Ελληνοκύπρια πολιτικός και ποιήτρια. Είναι πρόεδρος της Αλληλεγγύης από τον Νοέμβριο του 2015. Έχει διατελέσει ευρωβουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Λεμεσού εκλεγμένη με τον ΔΗΣΥ. Σπούδασε ιατρική και φιλοσοφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συνέχισε με μετεκπαίδευση στην παιδοχειρουργική στο Μάντσεστερ και στο Παρίσι. Εκπόνησε Πειραματική–Κλινικο-εργαστηριακή Διατριβή και πήρε τον τίτλο του Διδάκτορα. Επιπλέον, συνέχισε με μεταδιδακτορικές σπουδές στη Βοστόνη (B.C.E.T.S.) Είναι χειρουργός και παιδοχειρουργός. Από το 1991 είναι καθηγήτρια παιδοχειρουργικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Την περίοδο 1992-2001 ήταν διευθύντρια της Παιδοχειρουργικής-Παιδοουρολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ΄. (βικιπαίδεια)


* Image by PublicDomainPictures from Pixabay