Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Κλειστά ή ανοικτά σχολεία στον Δήμο Κατερίνης; Μόνο αν έχεις... facebook θα το μάθεις!

Μάταια περιμέναμε χθες, τόσο εμείς όσο και αρκετός κόσμος, ανακοίνωση από τον Δήμο Κατερίνης για το αν θα ανοίξουν ή όχι σήμερα Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 τα σχολεία στον Δήμο Κατερίνης.

Και παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Κατερίνης με ανακοίνωση του την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, έλεγε ότι θα ληφθεί απόφαση για το αν θα ανοίξουν ή όχι τα σχολεία σήμερα Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022. Τελικά υποθέτουμε ότι απόφαση λήφθηκε, απλά δεν μας την έστειλαν, ή για την ακρίβεια την ανακοίνωσαν στον λογαριασμό του Δήμου Κατερίνης στο facebook, ούτε καν στην ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης!

Στην ανακοίνωση στο facebook ο Δήμος Κατερίνης λέει: «Διακινείται αυτή την ώρα στο φβ ψευδής ανακοίνωση με το λογότυπο του Δήμου Κατερινης για κλείσιμο σχολείων αύριο Παρασκευή. Οι ανακοινώσεις του Δήμου Κατερινης δημοσιεύονται αποκλειστικά στην επίσημη σελίδα μας στο φβ και στην ιστοσελίδα του Δήμου Κατερινης.»

Απορία 1η : 

Αφού όπως λέει ο Δήμος Κατερίνης υπάρχει ψευδή ανακοίνωση στο facebook, γιατί δεν μας έστειλε ο ίδιος μία επίσημη ανακοίνωση για να την δημοσιεύσουμε και να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα; Μάλιστα στην ανακοίνωση του στο facebook ο Δήμος δεν λέει αν θα ανοίξουν τα σχολεία, αλλά το λέει μετά σε σχόλιο που έκανε ο ίδιος ο Δήμος Κατερίνης στην δημοσίευση του!!!

Τα είχαμε γράψει...

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 με άρθρο μας, γράφαμε ότι η σωστή ενημέρωση δεν μπορεί να γίνεται από το facebook και γενικά από τα κοινωνικά δίκτυα γιατί ο πολίτης δεν είναι υποχρεωμένος να έχει προσωπικό λογαριασμό στο facebook για να μαθαίνει τι γίνεται στην πόλη του και δεν έχουν όλοι λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα.

Απορία 2η :

Αφού ο Δήμος Κατερίνης λέει ότι οι ανακοινώσεις του θα δημοσιεύονται αποκλειστικά στη σελίδα του στο facebook και στην ιστοσελίδα του, τότε οι δημοσιογράφοι και τα μέσα ενημέρωσης τι ρόλο παίζουν; Θα πρέπει να ενημερώνονται και αυτοί από εκεί; Τότε γιατί μας στέλνετε τόσο καιρό δελτία τύπου το ένα πίσω από το άλλο;

Καταλήγοντας, ο Δήμος Κατερίνης επικοινωνιακά αλλά και πρακτικά, παίρνει κάτω από την βάση για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το αν θα ανοίξουν σήμερα Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 τα σχολεία. Δεν κρίνουμε την απόφαση (υπάρχουν συμπολίτες που ήθελαν κλειστά σχολεία και άλλοι συμπολίτες μας που ήθελαν ανοιχτά σχολεία), αλλά το γεγονός ότι αυτή δεν μας στάλθηκε ώστε να ενημερώσουμε και εμείς τους πάρα πολλούς πολίτες που περίμεναν να δουν τι θα γίνει και αρκετοί από αυτούς επικοινωνούσαν μαζί μας χθες για να μάθουν.

-----------------------------

* Πολλοί εκπαιδευτικοί περίμεναν μέχρι αργά χθες το βράδυ την απόφαση για τα σχολεία, ώστε να ξέρουν αν θα κάνουν ράπιντ τεστ ή όχι ώστε να μπορούν να πάνε σήμερα στις σχολικές μονάδες τους, όπως και οι μαθητές για να κάνουν σελφ τεστ...

* Μέχρι την ώρα (06:44) που γράφεται το παρών κείμενο, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τα σχολεία στην ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης...

* Φωτογραφία από Simon από το Pixabay