Κυριακή 17 Απριλίου 2022

15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Erasmus+

«4η Εικονική Διακρατική Δραστηριότητα (virtual mobility) Σχεδίου Σχολικών Ανταλλαγών ERASMUS+».

Το 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης συμμετείχε από τις 8 έως και τις 12 Απριλίου 2022 στην 4η κινητικότητα του προγράμματος Erasmus+ Δράση KA229 - Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε εικονικά (virtual mobility) με τίτλο:

«Games Always Make Everyone Smart. The culture of inclusion in European citizenship: by playing we include».

Mαθητές της Δ΄ και Στ΄ Τάξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, συνεργάστηκαν διαδικτυακά με μαθητές και εκπαιδευτικούς από τη Ιταλία, την Πορτογαλία, την Κροατία, την Πολωνία και τη Ρουμανία. Την κινητικότητα διοργάνωσε η Πολωνία και οι μαθητές συμμετείχαν σε δραστηριότητες που σχεδίασαν οι εκπαιδευτικοί της Πολωνίας με θέμα η γεωγραφία μέσα από το παιχνίδι στη μαθησιακή διαδικασία.

Όλοι οι εταίροι παρουσίασαν τις εργασίες που δημιούργησαν. Οι μαθητές μας παρουσίασαν το βίντεο που είχαν ετοιμάσει με το παιχνίδι γεωγραφίας. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η κάθε ομάδα έπρεπε να συμπληρώσει ένα παζλ που απεικόνιζε το ένα το χάρτη της Πιερίας και το δεύτερο το χάρτη της Ελλάδας. Στο τέλος του παιχνιδιού τα παιδιά έδειξαν την ακριβή τοποθεσία του Νομού μας και ειδικότερα της πόλης μας. Όλη αυτή η διαδικασία του παιχνιδιού παρουσιάστηκε στους εταίρους του προγράμματος μέσω live Streaming.

Τις επόμενες ημέρες παρουσιάστηκαν δραστηριότητες και παιχνίδια Γεωγραφίας από όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία. Η οικοδέσποινα χώρα Πολωνία ετοίμασε βιντεάκια όπου παρουσίασε το σχολείο, την πόλη και τη χώρα. Το σχολείο και την περιοχή μας παρουσίασαν και οι δικοί μας μαθητές σε μορφή βίντεο. Επίσης κατά την διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές πήραν μέρος σε εργαστήρια δημιουργίας πασχαλινών κατασκευών. Με αυτόν τον τρόπο γνώρισαν και τα ήθη και έθιμα που επικρατούν στις υπόλοιπες χώρες του προγράμματος, ενώ παρουσίασαν και τα πασχαλινά έθιμα της Μ. Εβδομάδας της πατρίδας μας.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν μαθητές της Δ΄ και Στ΄ Τάξης, εκπροσωπώντας το τμήμα τους και οι εξής εκπαιδευτικοί του σχολείου μας: Μιχαλοπούλου Κατερίνα, Μπαλούκας Γιάννης, Βούλα Τζιάτζιου, Δαμασκηνού Ανθή, Αντιγόνη Κουτσιούκη, Σοφία Σκαρλάτου, Βασίλης Λάμπρου, Νάντια Σκούρτη, Παπανικολάου Κωνσταντίνος και Κωνσταντίνος Τσικούρας.

Τα σχολεία που συμμετέχουν, εκτός από το 15ο Δημοτικό Κατερίνης που εκπροσωπεί την Ελλάδα, είναι το I.C. "Vitruvio Pollione” από την Ιταλία, το οποίο είναι και το συντονιστικό σχολείο, το Osnovna skola Vukomerec από την Κροατία, το Szkola Podstawowa im. Agaty Mroz - Olszewskiej w Lgocie Górnej από την Πολωνία, Scoala Gimnaziala Ecaterina Teodoroiu από τη Ρουμανία και το Escola Secundária Quinta das Palmeiras από την Πορτογαλία.

Επόμενη διακρατική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Πορτογαλία.

Ο Συντονιστής ο Διευθυντής
Τσικούρας Κωνσταντίνος Παπανικολάου Κωνσταντίνος

➤ Ακολουθούν φωτογραφίες: