Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

39ο Κύπελλο Ανδρών με τον Αρχέλαο Κατερίνης να αποτελεί ιστορικό κομμάτι της διοργάνωσης

Στην Κοζάνη διεξάγεται το διάστημα 29-30 Απριλίου 2022 το 18ο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών στη χειροσφαίριση (χάντμπολ) και 39ο στην ιστορία του θεσμού.

ΑΕΣΧ Πυλαίας, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα διεκδικήσουν τον τρόπαιο επιβεβαιώνοντας την μεγάλη ανάπτυξη που έχει το άθλημα της χειροσφαίρισης τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Η ομάδα της πόλης μας, ο Αρχέλαος Κατερίνης αποτελεί ένα από τα ποιο ιστορικά κομμάτια της χειροσφαίρισης στην πατρίδα μας τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στον θεσμό του κυπέλλου.

Ο Αρχέλαος Κατερίνης που είναι από τα ιδρυτικά σωματεία του αθλήματος στην Ελλάδα, έχει κατακτήσει το τρόπαιο δύο φορές, το 1990 και το 1994, ενώ έχει παίξει σε τέσσερις ακόμα τελικούς το 1984, το 1993, το 1996 και το 2000. Επίσης έχει αγωνιστεί σε τρία Final Four, το 1999, το 2000 και το 2001. Έχει κατακτήσει πρωτάθλημα Εφήβων και Παίδων και είναι το μοναδικό ομαδικό ερασιτεχνικό άθλημα της πόλης μας που έχει αγωνιστεί στην Α΄ κατηγορία. Με γηγενείς στο σύνολο τους αθλητές ο Αρχέλαος συνεχίζει και σήμερα να αποτελεί μία σημαντική δύναμη στον χώρο του αθλήματος, ενώ τα τελευταία 2-3 χρόνια και παρά το γεγονός ότι ο αθλητισμός δέχτηκε μεγάλο πλήγμα από τα περιοριστικά-απαγορευτικά μέτρα για τον κορονοϊό, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία αξιόλογη ακαδημία με σπουδαία ταλέντα που θα στελεχώσουν στο κοντινό μέλλον την ανδρική ομάδα και είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν την ένδοξη ιστορία του συλλόγου για πολλά χρόνια!