Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Χαίρονται που τους συναντούν...

Δεν ξέρουμε αν συμβαίνει αυτό σε άλλη χώρα, αλλά...

το να καλείς τον βουλευτή, την βουλευτίνα και τους παρατρεχάμενους τους σε εκδηλώσεις, να φωτογραφίζεσαι μαζί τους και να δηλώνεις ότι είναι χαρά και τιμή που παραβρέθηκαν, την ώρα που εξαιτίας της πολιτικής που ασκούν ή στηρίζουν δεν σου έχει μείνει ευρώ να πάρεις γάλα στα παιδιά σου ή να πληρώσεις το νοίκι σου είναι κάτι που μας ξεπερνά σαν λαό και θα έπρεπε να τύχει παγκόσμιας μελέτης και προσοχής!

Δεν μπορείς να πληρώσεις το ρεύμα, δεν μπορείς να βάλεις καύσιμα στο αυτοκίνητο σου, έχεις κόψει τα πάντα, ακόμα και το ψωμί, αλλά είναι... χαρά και τιμή σου που ήρθε ο βουλευτής που είτε ψήφισε, είτε στηρίζει την κυβέρνηση που είναι υπεύθυνη για τα δεινά σου. Και μετά κορδώνεσαι, το χαμόγελο κοντεύει να φτάσει στα αυτιά σου και με απέραντη υπερηφάνεια λες αριστερά και δεξιά ότι ήρθε ο τάδε βουλευτής στην εκδήλωση σου!

Εδώ θα μου πείτε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έφερε τον πιο ληστρικό φόρο που γνώρισε η ελληνική κοινωνία (ούτε επί τουρκοκρατίας δεν υπήρχαν τέτοιοι φόροι...), τον ΕΝΦΙΑ, με τον οποίο πληρώνεις νοίκι για το ίδιο σου το σπίτι που έχεις ματώσει να το φτιάξεις και υπάρχουν ακόμα συμπατριώτες μας που στήνονται στην ουρά για να τους ξαναψηφίσουν! Με την βενζίνη και την ΔΕΗ θα ασχοληθούμε τώρα; Ο βουλευτής να έρχεται στις εκδηλώσεις και να βγω φωτογραφία μαζί του και τι στον κόσμο...

Αφιερωμένο το κείμενο μας σε όσους ακόμα πιστεύουν ότι υπάρχει μέλλον για αυτή την έρμη την πατρίδα μας αν συνεχίζει η ελληνική κοινωνία να λειτουργεί με αυτό τον τρόπο.

* Φωτογραφία από mohamed Hassan από το Pixabay