Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Δεν υποβιβάζεται, εκτός αν...

Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β΄ κατηγορίας με τον Πιερικό που είχε ρεπό σήμερα να παραμένει στην κατηγορία, εκτός αν...

Ο Απόλλων Λάρισας πάρει πίσω τους 6 βαθμούς που του έχουν αφαιρεθεί για οφειλές (10.000 ευρώ) σε ποδοσφαιριστές. Σύμφωνα με δημοσιεύματα πάντως αναμένεται να τακτοποιηθεί το θέμα για τον Απόλλων Λάρισας και να είναι αυτός τελικά που θα παραμείνει στην κατηγορία, κάτι που απομένει να το δούμε αν όντως ισχύει και στην πραγματικότητα.

Αγωνία λοιπόν για τον Πιερικό, που θα περιμένει λίγο για να δει που θα αγωνίζεται την νέα χρονιά.

Κάνοντας έναν απολογισμό τώρα που τελείωσε το πρωτάθλημα, μόνο επιτυχημένη δεν μπορεί να θεωρηθεί η πορεία του Πιερικού στην Β΄ κατηγορία, αφού έχει τερματίσει 4ος ή 5ος από το τέλος με 4 ομάδες να υποβιβάζονται και αν υπολογίσουμε τα προβλήματα της Καβάλας στον πρώτο γύρο που αγωνίζονταν με ερασιτέχνες δεν το θεωρείς και κατόρθωμα να έχεις τερματίσει τόσο χαμηλά περιμένοντας μάλιστα από την Καβάλα να χάσει στην τελευταία αγωνιστική!

Ο Πιερικός σε 32 αγώνες συγκέντρωσε 32 βαθμούς με 7 νίκες, 11 ισοπαλίες και 14 ήττες, με συνολικά τέρματα 36 υπέρ και 49 κατά (-13).

Ευκαιρία για αυτοκριτική, για το τι πήγε στραβά, τι λάθη έγιναν, περισσότερα έργα και λιγότερα λόγια και επιτέλους να δούμε κάποια στιγμή έναν Πιερικό στον οποίο θα αγωνίζονται γηγενείς, ντόπιοι ποδοσφαιριστές και όσοι ξένοι (Έλληνες ή αλλοδαποί) αγορασθούν να είναι ποδοσφαιριστές που θα κάνουν την διαφορά και όχι απλά να συμπληρώνουν το ρόστερ της ομάδας.