Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Ο μάντης Κάλχας είναι;

Νέο κύμα πανδημίας από τον Σεπτέμβριο προβλέπει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και μας κάνει να αναρωτιόμαστε από που αντλεί αυτές τις πληροφορίες.

Εδώ δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι καιρό θα κάνει αύριο, αλλά ο κ. Πρωθυπουργός γνωρίζει ότι από τον Σεπτέμβριο θα έχουμε νέο κύμα πανδημίας!

Τι είπε ο Πρωθυπουργός: «Αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με την πανδημία και είναι πολύ πιθανόν από το φθινόπωρο να βρεθούμε αντιμέτωποι με κάποιου είδους νέο κύμα, το οποίο ξέρουμε πια, όμως, ότι θα πλήξει περισσότερο τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.»

Και ξέρετε τι σημαίνει "νέο κύμα πανδημίας"; Μέτρα, μέτρα, μέτρα! Περιορισμοί της ελευθερίας μας και των δικαιωμάτων μας...

------------

Για την ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας ο Πρωθυπουργός είπε: «Ότι ο πολίτης θα πληρώνει λιγότερο για ένα χειρουργείο το οποίο θα έκανε ούτως ή άλλως στον ιδιωτικό τομέα και τα χρήματα θα επιστρέψουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μιλάμε για πρόσθετες παροχές, πέρα και πάνω από τις παροχές τις οποίες καλύπτει ήδη ο πολίτης.»

Γιατί να πληρώνει ο πολίτης; Και πως είναι σίγουρος ο Πρωθυπουργός ότι ο πολίτης θα πήγαινε για χειρουργείο στον ιδιωτικό τομέα; Έχει χρήματα ο πολίτης για να πηγαίνει στα ιδιωτικά νοσοκομεία-κλινικές; Δεν πληρώνει εισφορές στο δημόσιο ο πολίτης; Δεν του κάνουν κρατήσεις στον μισθό του για την Υγεία; Πού πάνε όλα αυτά τα χρήματα; Γιατί να πληρώνει και από πάνω να εγχειριστεί σε ένα δημόσιο νοσοκομείο; Και αν δεν έχει χρήματα για να πληρώσει, ποια θα είναι η τύχη του;

-------------

Το "καλύτερο" όμως ακούστηκε στο τέλος από τον δημοσιογράφο που συντόνιζε την συζήτηση: 

Δημοσιογράφος: Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη συμμετοχή σας στο Συνέδριο του «Πρώτου Θέματος» και του ygeiamou για τα θέματα της υγείας. Και πραγματικά σας ευχόμαστε να σας έχουμε και του χρόνου σε αυτή τη θέση ως Πρωθυπουργό.»

Νομίζουμε ότι οποιοδήποτε σχόλιο είναι περιττό....

* Όλα αυτά και όσα ακόμα είπε ο Πρωθυπουργός μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ: primeminister.gr

* Φωτογραφία από nvodicka από το Pixabay