Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Δελτίο τύπου του Γυμνασίου Περίστασης

Ο Μητροπολίτης Γεώργιος στο Γυμνάσιο Περίστασης.

Το Γυμνάσιο Περίστασης είχε την χαρά και την τιμή να υποδεχθεί τον Μητροπολίτη κ.κ. Γεώργιο την Τετάρτη 11 Μαΐου και την Τρίτη 17 Μαΐου, καθώς επιθυμία του Σεβασμιωτάτου ήταν να απευθυνθεί σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου και, παράλληλα, να τηρηθούν, όλα τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα. Ο Μητροπολίτης παρουσίασε στα παιδιά, στους εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και στους παρόντες Διδάσκοντες θέματα από την ιεραποστολική δράση της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και την προσωπική και ξεχωριστή, εφόσον ήταν η πρώτη για εκείνον φορά, εμπειρία του ως συμμετέχοντος ενεργά στην ιεραποστολή στο Κονγκό το έτος 2011. Με λόγο απλό και ευπροσήγορο, ύφος οικείο και φιλικό κέρδισε τα παιδιά του Γυμνασίου, που με τον αυθορμητισμό που χαρακτηρίζει την ηλικία τους απηύθυναν αρκετές φορές τον λόγο στον Σεβασμιώτατο διατυπώνοντας ερωτήματα και εκφράζοντας προβληματισμούς. Ο Μητροπολίτης, εν όψει και της έναρξης της εξεταστικής περιόδου, έδωσε τις ευχές του και ενθάρρυνε τους μαθητές και τις μαθήτριες, ενώ μοίρασε σε όλα τα παιδιά αντίτυπα του πονήματός του «18 Ημέρες στο Κονγκό», έργο το οποίο αποτελεί το ημερολόγιο – ουσιαστικά – της παραμονής και δράσης του Σεβασμιωτάτου στο Κονγκό.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανανέωση της υπόσχεσης για εκ νέου επίσκεψη στο Σχολείο μας την επόμενη χρονιά.

------------------------  

Η Βουλευτής Πιερίας κα Άννα Μάννη – Παπαδημητρίου στο Γυμνάσιο Περίστασης.

Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 τίμησε με την παρουσία της το Γυμνάσιο Περίστασης η Βουλευτής του Νομού μας κα Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου. Η κα Μάνη κατά την διάρκεια της επίσκεψής της συνομίλησε με το διδακτικό προσωπικό του Γυμνασίου και ενημερώθηκε για θέματα υλικοτεχνικής υποδομής του Σχολείου, ενώ άκουσε με πολλή προσοχή τα χρόνια προβλήματά του, τα οποία λόγω της αδράνειας σε ό,τι αφορά την αντιμετώπισή τους – πολλές φορές – καθιστούν την ομαλή λειτουργία του Σχολείου προβληματική. Εξέφρασε την άποψή της ως προς τα παραπάνω και υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει – στο μέτρο του δυνατού – προσπάθειες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των σοβαρότερων από αυτά. Στην συνέχεια, η κα Μάνη μίλησε για το έργο της ως μίας από τους Κοσμήτορες της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και ως Προέδρου της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής, εξέφρασε δε την επιθυμία να υποστηριχθεί το έργο το οποίο επιτελείται στην Βιβλιοθήκη, καθώς πρόκειται για προσπάθεια μεγαλόπνοη.

Η κα Μάνη δώρισε – με ιδιόχειρη αφιέρωση – στο Σχολείο γκραβούρα, αντίγραφο του πίνακα 9, από την σειρά έργων του Αγγλο-ιρλανδού περιηγητή Edward Dodwell, τα οποία φέρουν τον γενικότερο τίτλο «Views in Greece», φιλοτεχνήθηκαν δε το 1821 και στην οποία απεικονίζεται η Νοτιοδυτική πλευρά του Ερεχθείου. Επίσης, και τον τόμο «Κλέφτικα Τραγούδια μεταφρασμένα σε πέντε γλώσσες (1824 - 1843)», έκδοση η οποία κυκλοφόρησε από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων και η οποία κοσμεί πλέον την σχολική μας βιβλιοθήκη.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Περίστασης.