Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Με τα sms θα σωθούμε από τις φωτιές, τις πλημμύρες, τις καταιγίδες και ότι άλλο μας απειλεί...

Δεν πιστεύουμε να θέλετε υποδομές και έργα;

Φυσικά και είναι θετικό να ειδοποιείται ο πολίτης για ακραία καιρικά φαινόμενα και να λαμβάνει τα μέτρα του. Είναι βλακεία και ανεύθυνη συμπεριφορά τόσο του ίδιου του πολίτη για τον εαυτό του, αλλά και προς τους άλλους να ρίχνει κεραυνούς έξω και να παίρνει το αυτοκίνητο του για να κάνει βόλτα.  

Η πολιτεία όμως εκτός από το να στέλνει sms, λαμβάνει μέτρα για να προστατέψει τον πολίτη;

Αν κοιτάξουμε λίγο πίσω στο παρελθόν, τις καταστροφές στην Εύβοια, στο Μάτι και αλλού, το κλείσιμο των εθνικών οδών με λίγο χιόνι, τις καταστροφές από τα μπαζωμένα ή μη ρέματα, μάλλον δεν αρκούν τα μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις για να προλάβουν ή να αντιμετωπίσουν φυσικές καταστροφές.

Και τι κάνει η πολιτεία; Μεταθέτει την ευθύνη στον πολίτη. «Μην κυκλοφορείς» του λέει. «Σήκω φύγε» του λέει όταν έχουμε πυρκαγιές. «Μην οδηγείς» του λέει όταν χιονίζει. «Μην πας στο δάσος» του λέει γιατί υπάρχει κίνδυνος. Υποδομές όμως και έργα δεν γίνονται. Το είδαμε και με την ιστορία του κορονοϊού. Αντί να ενισχυθεί η υγεία, τα νοσοκομεία, να γίνουν προσλήψεις κ.α., η πολιτεία "πάλεψε" τον κορονοϊό με απαγορεύσεις. Πόσα πυροσβεστικά αεροσκάφη αγοράσαμε μετά την καταστροφή της Εύβοιας; Πόσες προσλήψεις πυροσβεστών έγιναν; Πόσα αντιπλημμυρικά έργα έχουν γίνει; Πόσα φρεάτια έχουν καθαριστεί; Πόσα ρέματα; Υπάρχει αντισεισμικός σχεδιασμός; 

Η πολιτεία όμως έχει ήσυχο το κεφάλι της. Έστειλε sms...

* Αφορμή για όλες αυτές τις σκέψεις, το sms που μας ήρθε πριν από λίγο για την κακοκαιρία που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην περιοχή μας και φυσικά οφείλουμε να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, ελπίζοντας ότι και η πολιτεία κάποια στιγμή θα κάνει αυτό που πρέπει και δεν θα αρκεστεί μόνο σε sms: