Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

"Χλιαρό" ψήφισμα συμπαράστασης των υγειονομικών σε αναστολή εργασίας από τον Δήμο Κατερίνης - Δεν έμειναν ικανοποιημένοι οι υγειονομικοί

Ένα ψήφισμα "συμπαράστασης" που δεν βάζει δύσκολα στην κυβέρνηση και αφήνει ανικανοποίητους τους υγειονομικούς της πόλης μας, κατάφερε να ψηφίσει η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου της Κατερίνης.






➤ Τι αναφέρει το ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο συμπαραστέκεται στους σε αναστολή εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας για επιστροφή, σύμφωνα με τα νέα υγειονομικά δεδομένα και πρωτόκολλα, στις θέσεις εργασίας τους, ώστε να διασφαλίζεται η υγεία όλων, νοσηλευτών και των νοσηλευομένων και την εφαρμογή όλων όσων ισχύουν από την νομοθεσία.»


Η φράση «σύμφωνα με τα νέα υγειονομικά δεδομένα και πρωτόκολλα» ήταν αυτή που πυροδότησε τις διαμαρτυρίες των υγειονομικών, αφού στην ουσία επικροτεί την απόφαση της κυβέρνησης που με πρόσχημα τα υγειονομικά δεδομένα και πρωτόκολλα έχει θέσει σε αναστολή εργασίας τους υγειονομικούς. Δηλαδή τώρα που τα υγειονομικά δεδομένα είναι καλά, ας πάρει πίσω στα νοσοκομεία τους υγειονομικούς η κυβέρνηση και αν αλλάξει η κατάσταση, ας τους ξαναβάλει σε αναστολή εργασίας; Δεν είναι σοβαρά πράγματα...

Το θέμα είναι να μην υπάρχουν αναστολές εργασίας λόγω υποχρεωτικότητας και να αποζημιωθούν οι υγειονομικοί για όσο διάστημα βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, δηλαδή τους τελευταίους 11 μήνες!

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν οι υγειονομικοί της πόλης μας να αποχωρήσουν από το Δ.Σ. απογοητευμένοι και με την πίκρα ζωγραφισμένη στο πρόσωπο τους.

➤ Σε διαφορετική γραμμή με αυτή της διοίκησης του Δήμου Κατερίνης ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος της διοίκησης κ. Αθανάσιος Γκούνας που πρότεινε δικό του ψήφισμα το οποίο τελικά δεν ψηφίσθηκε:


Οι Δ.Σ. κ. Τσουπέης, Παπαδόπουλος, Λιακόπουλος, Τσιαμπέρας, συντάχθηκαν με τα αιτήματα των υγειονομικών της πόλης μας, η Δ.Σ. της πλειοψηφίας κ. Ασημίνα Πούλιου ζήτησε να επιστρέψουν οι υγειονομικοί στις εργασίες τους ανεξαρτήτως υγειονομικών πρωτοκόλλων, ο Δ.Σ. της πλειοψηφίας κ. Αναγνώστου Σάκης ζήτησε να συμπεριληφθεί στο ψήφισμα να πάρουν αναδρομικά όλους τους μισθούς τους οι υγειονομικοί, ενώ από την συνεδρίαση απουσίαζε ο βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Σάββας Χιονίδης, δικαιολογημένα όπως δηλώθηκε.

* Αργότερα θα ανέβουν στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" βίντεο και περισσότερο ρεπορτάζ από την σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Κατερίνης.