Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Θα είναι σαν να έχεις ποτάμι, αλλά δεν θα το έχεις...

Δεν πιστεύουμε ότι ταιριάζει καλύτερα από τον τίτλο μας κάτι το διαφορετικό για την εικόνα που επικρατεί στον ποταμό Πέλεκα (Λεύκο), όχι μόνο τώρα, αλλά εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Κάθε φορά που βρισκόμαστε στην περιοχή, μας συντροφεύει η ίδια γκρίζα εικόνα της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας, δείγμα του πόσο σημασία έχει το ποτάμι του Πέλεκα για τους πολιτικούς μας, από τον Δήμο έως και τους βουλευτές μας.

Στο παρελθόν και σχεδόν πάντα προεκλογικά, οι πολιτικοί μας χάιδευαν τα αυτιά με ατελείωτα "θα"! Αν αυτά τα "θα", γινόταν πραγματικότητα, ο Πέλεκας θα είχε γίνει κάτι από Σηκουάνα ή Τάμεση! Και βάζουμε στοίχημα σε όποιον θέλει, ότι και στις επόμενες εκλογές τα "θα" θα περισσέψουν για την ανάπλαση και αναβάθμιση του Πέλεκα...

"Πουλάει" σαν προεκλογική υπόσχεση το θέμα της ανάπλασης του Πέλεκα, γιατί οι "παμπόνηροι" πολιτικοί μας γνωρίζουν ότι οι πολίτες θέλουν να αναβαθμιστεί η περιοχή και θα "τσιμπήσουν" αρκετές ψήφους υποσχόμενοι ότι θα το κάνουν.

Τι συναντάει σήμερα ο επισκέπτης του Πέλεκα; Τίποτα! Μπάζα, χόρτα, σπασμένα πεζοδρόμια, αποκλεισμένους δρόμους, εγκατάλειψη.

Ναι, κοστίζει η ανάπλαση της περιοχής. Αλλά τα οφέλη θα είναι τεράστια τόσο για την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών. Μεγάλα τα οφέλη και για την Κατερίνη, τον Δήμο, από την προσέλκυση τουριστών. Φτάνει φυσικά να έχεις κάτι να τους προσφέρεις. Χώρους αναψυχής, δραστηριοτήτων και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Πόλη που έχει ποτάμι και το αξιοποιεί, είναι "καταδικασμένη" να ευημερήσει! Δείτε τα Τρίκαλα, τα Γρεβενά, την Έδεσσα και πολλές άλλες πόλεις. Έχουν αναπτύξει σημαντική κοινωνική-οικονομική δραστηριότητα στις όχθες των ποταμών τους και δεν το έχουν μετανιώσει που επένδυσαν σε αυτά.

➤ Χαρακτηριστική η φωτογραφία από την Έδεσσα:


Περιμένουμε λοιπόν με... αγωνία, τις επικείμενες προεκλογικές "δεσμεύσεις" των πολιτικών μας για την τύχη του Πέλεκα!