Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Πήραν την νίκη τα "Αδέλφια της Ιταλίας" και τα "αδέλφια" τους...

Ηχηρό χαστούκι στην ανικανότητα και στην μη προθυμία των υποτιθέμενων "προοδευτικών", "εκσυγχρονιστών" και "δημοκρατικών" δυνάμεων, να λύσουν τα προβλήματα των πολιτών, είναι τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ιταλία.






Οι εκτιμήσεις δίνουν:

Αδέλφια της Ιταλίας (Μελόνι) - 22-26%
Δημοκρατικό Κόμμα (Λέτα) - 17-21%
Κίνημα Πέντε Αστέρια (Κόντε) - 13,5-17,5%
Λέγκα (Σαλβίνι) - 8,5-12,5%
Azione-Italia Viva (Ρέντσι) - 6,5-8,5%
Forza Italia (Μπερλουσκόνι) - 6-8%
Italexit - 0,5%-2,5%

Οι αντικοινωνικές πολιτικές, η μη αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, τα φασιστικά μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού με την καταπάτηση ελευθεριών και προσωπικών δικαιωμάτων, η παράλογη αγάπη στην αποτυχημένη Ευρωπαϊκή Ένωση που έφερε πείνα και ανέχεια, ήταν οι βασικές αιτίες που διαμόρφωσαν το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία. 

Οι πολίτες αντέδρασαν (ξύπνησαν) στην Ιταλία, όπως το έκαναν πρόσφατα οι Σουηδοί, το παλεύουν οι Γάλλοι και το έχουν κάνει εδώ και καιρό οι Ούγγροι. Στην πραγματικότητα οι Ιταλοί γυρνούν την πλάτη τους στις καταστροφικές κατευθύνσεις που επιβάλλει η Ε.Ε. μέσω του αυταρχισμού και των παράλογων μέτρων και έχουν φέρει την φτωχοποίηση στις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

Μπορεί κάτι ανάλογο να γίνει και στην Ελλάδα;

Πολύ δύσκολα. Συγκρίνετε τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη με αυτές που έγιναν στην Ελλάδα. Ο Έλληνας "κοιμάται τον ύπνο του δικαίου" και η μοναδική περίπτωση να αντιδράσει είναι αν ο σκύλος του γείτονα κατουρήσει στο πεζοδρόμιο του! Μνημόνια, ανεξέλεγκτη παράνομη μετανάστευση, πείνα, ακρίβεια, φασιστικά μέτρα καταπάτησης βασικών ελευθεριών (με πρόσχημα τον κορονοϊό), ανεργία, κ.α. δεν στάθηκαν ικανά να βγάλουν τον Έλληνα στον δρόμο. Τι άλλο θα μπορούσε να τον αφυπνίσει και να αγωνιστεί για τα χαμένα δικαιώματα του; Να μας την πέσουν εξωγήινοι από το υπερπέραν; Χλωμό. Η άποψη μας είναι ότι η Ελλάδα αποτελεί θέμα προς έρευνα από τους μελλοντικούς ιστορικούς και ψυχολόγους για την εκπληκτική απάθεια που δείχνει ο πληθυσμός της!

Λίγοι, ηρωικοί πολίτες αντιδρούν, αλλά είναι μειοψηφία και αυτό οφείλεται όχι στην αντίδραση της κυβέρνησης, αλλά στην περιθωριοποίηση τους από τους υπόλοιπους πολίτες που προκειμένου να μην χάσουν κάποια γιγαμπάιτ στο κινητό τους, προκειμένου να μην χάσουν την βόλεψη τους, προκειμένου να πάρουν κάποια ψίχουλα από τα ψευτοεπιδόματα των πολιτικών, γυρνάνε την πλάτη τους σε όποιον θα προσπαθήσει να ταράξει την ηρεμία τους. Ένα "pass" να πάρουν για να πιουν καφέ και ας τους "τρελούς" να διαμαρτύρονται. 10 δόσεις εμβολίου να κάνουν για να πάνε σε ταβέρνα να φάνε, χωρίς να τους νοιάζει τι έχει αυτό το υγρό που βάζουν μέσα τους. 

Αυτή είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες και δεν πρόκειται να πάρουν κανένα μήνυμα από κανένα εκλογικό αποτέλεσμα σε Ιταλία, Σουηδία, Ουγγαρία και οπουδήποτε αλλού!

* Φωτογραφία από Kurious από το Pixabay