Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Απόστολος Ζέρβας: «Καταργήθηκε η λογική με όλα αυτά που γίνονται με τον κορονοϊό και έχουμε μετάλλαξη της ιατρικής»

Στο ραδιόφωνο του Focus FM 103,6 και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη, μίλησε ο συμπολίτης μας Παιδίατρος κ. Απόστολος Ζέρβας.












Ο κ. Ζέρβας απάντησε στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου, αλλά και σε αυτές ακροατών του σταθμού.


➤ Τι είπε ο κ. Ζέρβας για τους ειδικούς που μας ενημερώνουν για την πανδημία: «Οι άνθρωποι που μας καθοδηγούσαν τα τελευταία 2-2,5 χρόνια με την πανδημία και τους εμβολιασμούς έχουν πέσει σε πολλές αντιφάσεις. Λένε τώρα ότι δεν χρειάζονται μάσκες στα παιδιά, μιλούν για επικαιροποιημένα εμβόλια. Λένε ότι αυτοί που δεν έκαναν τα πρώτα 2-3 ή και 4 εμβόλια δεν μπορούν να κάνουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια αν δεν κάνουν και τα προηγούμενα. Δεν υπάρχει καμία ιατρική εξήγηση για όλα αυτά. Δεν μπορεί να υπάρχει σειρά για αυτά τα εμβόλια. Λέγανε επίσης ότι όποιος κάνει εμβόλιο δεν νοσεί, δεν μεταδίδει την νόσο, δεν χρειάζεται νοσηλεία διότι δεν αρρωσταίνει σοβαρά και φυσικά δεν εισάγεται σε ΜΕΘ και δεν αποβιώνει. Στο Νοσοκομείο Κατερίνης έχουμε 12 κλίνες ΜΕΘ, και οι 12 κλίνες είναι κατειλημμένες με εμβολιασμένους, ενώ σύμφωνα με τα νούμερα που μας δίνει ο ΕΟΠΥΥ, το ποσοστό θνητότητας εντός των μονάδων είναι περίπου στο 65-70%. Δηλαδή από τα 12 άτομα, τα 8-9 θα καταλήξουν. Όλα αυτά σημαίνουν ότι όσα μας λέγανε υπέρ του εμβολιασμού έχουν στην πράξη καταρριφθεί.

➤ Για τις μάσκες: «Έχω πει από την αρχή της πανδημίας, ότι τα παιδιά δεν πρέπει να φοράνε μάσκες. Θεολογικά διότι είμαστε "κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν" του Θεού. Οι μάσκες είναι διάτρητες και δεν προφυλάσσουν. Τα σχολεία πρέπει να κοινωνικοποιούν τα παιδιά και όχι να φοράνε μάσκες.»

➤ Για τις εικασίες ότι θα έχουμε έξαρση γρίπης λόγω της χρήσης μάσκας: «Όσο για αυτούς που λένε ότι λόγω της μάσκας θα έχουμε έξαρση της γρίπης, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Λόγω της μάσκας και των εγκλεισμών έχουμε έκπτωση του ανοσοποιητικού συστήματος και έξαρση γρίπης έχουμε κάθε χρόνο τους χειμερινούς μήνες.»

➤ Για τους παιδίατρους: «Οι πιο ειδικοί στην περίπτωση της πανδημίας είναι οι συνάδελφοι παιδίατροι. Απλά και μόνο γιατί οι αρρώστιες που έχουν να αντιμετωπίσουν κυρίως είναι οι λοιμώξεις (ωτίτιδες, φαρυγγίτιδες, μηνιγγίτιδες, κ.α.). Να γνωρίζει ο κόσμος ότι οι παιδίατροι έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από οποιονδήποτε άλλο. Επίσης τα εμβόλια είναι αποκλειστικό έργο των παιδιάτρων και τα κλασικά δοκιμασμένα εμβόλια που κάνουμε στα παιδιά είναι ασφαλή.»

➤ Ποιοι πρέπει να εμβολιάζουν τον κόσμο: «Τα εμβόλια πρέπει να γίνονται από ιατρούς και ο γιατρός να εξετάζει τον ασθενή, να παίρνει το ιστορικό του και να φέρει ο ιατρός την ιατρική ευθύνη για οποιαδήποτε παρενέργεια προκύψει. Όπως κάνουμε εμείς οι παιδίατροι. Στα εμβόλια για το κορονοϊό ποιος υπογράφει, πού φαίνεται ποιος το έκανε, ποιος φέρνει την ευθύνη; Για αυτό και ο συγκεκριμένος εμβολιασμός θα πρέπει να γίνεται από ιατρό και όχι από νοσηλευτή.»

---------------------------

* Μπορείτε να ακούσετε όλα όσα είπε ο κ. Απόστολος Ζέρβας εδώ από το 1.19.00 και μετά: youtube.com/watch?v=eQ5cmaouyzI

και εδώ: mixcloud.com/Focusfm

---------------------------

Ο κ. Απόστολος Ζέρβας είναι συνταξιούχος Παιδίατρος, σπούδασε Ιατρική στο ΑΠΘ, διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ επί 7ετία και Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας την περίοδο 2004 - 2009 επί Κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή.