Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Για την Χρυσάνθη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ανείπωτη θλίψη για τον χαμό ενός νέου ανθρώπου. Η Χρυσάνθη (ιατρός-οδοντίατρος σε αναστολή εργασίας), μην αντέχοντας 13 μήνες τα απάνθρωπα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό, που τη οδήγησαν να είναι άνεργη, έδωσε πρόσφατα ένα δραματικό τέλος στην ζωή της αυτοκτονώντας.

Η Χρυσάνθη ήταν στους δρόμους, στις διαδηλώσεις για την ελευθερία και τα δικαιώματα του ανθρώπου, κατά της βάρβαρης υποχρεωτικότητας που ώθησε στην ανέχεια χιλιάδες υγειονομικούς και άλλους ανθρώπους, και πάλεψε κατά των διακρίσεων και του διχασμού, για όλους μας.

Δεν άντεξε άλλο αυτό το μεγάλο βάρος, αφού βρέθηκε σε οικονομικό αδιέξοδο επειδή επέλεξε να μην εμβολιαστεί και αναγκάστηκε να κλείσει το ιατρείο της. Πρόκειται για έναν δραματικό χαμό μίας νέας γυναίκας, επιστήμονα, μιας ανθρώπινης ζωής.

Τα ανήκουστα και παρανοϊκά μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού (που παραλόγως ισχύουν μέχρι και σήμερα), ώθησαν χιλιάδες, εκατομμύρια συνανθρώπους μας στην δυστυχία. Αν κάποιος αναζητά ευθύνες για τον θάνατο αυτής της νέας κοπέλας δεν χρειάζεται να ψάξει πολύ. Ηθικοί αυτουργοί για τον θάνατο της είναι όλοι αυτοί που διαχώρισαν τους ανθρώπους σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Είναι αυτοί που επέβαλαν χουντικής προελεύσεως μέτρα, είναι αυτοί που κουνούσαν το δάχτυλο και απειλούσαν (ακόμα και με φυλάκιση) όσους δεν εμβολιάζονταν. Είναι αυτοί που εφηύραν πιστοποιητικά, εφαρμογές σε κινητά, απαγορεύσεις, χαρτάκια για να κυκλοφορούμε, για να πηγαίνουμε στις δουλειές μας. Είναι επίσης και όλοι αυτοί που έβλεπαν την αδικία και δεν μίλησαν, δεν βοήθησαν τον διπλανό τους και σιώπησαν.

Η Χρυσάνθη δεν είναι πια κοντά μας. Σήμερα οι υγειονομικοί, οι φίλοι της, οι άνθρωποι που την γνώρισαν και όσοι ήταν συνοδοιπόροι στον γενναίο αγώνα της, μαζεύτηκαν έξω από το Υπ. Υγείας σε μια συγκινητική εκδήλωση για την μνήμη της.