Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Νύχτα τον περίμενε, καταμεσήμερο ήρθε...

Με το όπλο παρά πόδα και με "γερμανικό νούμερο" σκοπιά 2-4 κάθε βράδυ, περίμενε τους τούρκους ο Πρωθυπουργός μας.

Τελικά οι τούρκοι ήρθαν ντάλα μεσημέρι, ανακοινώνοντας ότι υπέγραψαν συμφωνία με την Λιβύη για την ΑΟΖ που κόβει το Αιγαίο και την Ελλάδα στην μέση.

Και παρά το γεγονός ότι βρομούσε εδώ και καιρό ότι η συμφωνία ήταν θέμα χρόνου να υπογραφεί, η κυβέρνηση πιάστηκε στον ύπνο όχι όμως βραδιάτικα, αλλά μέρα μεσημέρι!

Η κυβέρνηση της ΝΔ την πάτησε, ολιγώρησε και τρέχει τώρα να κάνει καλά αυτό που μόνο ξέρει, ανούσιες δηλώσεις εντυπωσιασμού χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος για την πατρίδα μας.

Μπορεί η τουρκο-λιβυκή συμφωνία να είναι αμφισβητούμενη και να στερείται νομιμότητας και λογικής, αλλά δίνει ακόμα ένα διαπραγματευτικό χαρτί πίεσης στα χέρια των τούρκων, που μεθοδευμένα και συνεχόμενα κερδίζει πόντους έναντι της Ελλάδας στο ποιος τελικά θα κυριαρχήσει οικονομικά αλλά και στρατιωτικά στο Αιγαίο. Η Ελλάδα μαθημένη να παίζει άμυνα, θα δεχτεί αναπόφευκτα κάποια στιγμή το γκολ, θα στριμωχτεί στην γωνία και τα δύσκολα δυστυχώς είναι μπροστά μας.

Όλα τα παραπάνω δίνουν το δικαίωμα στην Τουρκία να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Αιγαίο, αφού η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι από ανύπαρκτη έως αναιμική, με την κυβέρνηση της ΝΔ να έχει μόνο στο μυαλό της πως θα κάνει την Ελλάδα την 51η πολιτεία των ΗΠΑ, δίνοντας γη και ύδωρ στους Αμερικάνους χωρίς να παίρνει κάτι για αντάλλαγμα. Αυτό που θα συμβεί θα είναι μία τεχνητή κρίση λίγων ημερών (όπως στα Ίμια), οι τούρκοι μπορεί να βγάλουν κάποιο τρυπάνι στο Αιγαίο στην πλευρά που αυτοί θεωρούν ότι τους ανήκει μονομερώς, η Ελλάδα θα κάνει κάποιου είδους θεατρινισμό βγάζοντας τον στόλο έξω από τα λιμάνια μας και απλά θα κοιτάει από μακριά τους τούρκους, άντε να πέσει και καμιά κανονιά (ελπίζουμε να μην θρηνήσουμε όπως στα Ίμια, απώλειες χωρίς αντίκρισμα), οι Αμερικάνοι θα μας τραβήξουν τα αυτιά και όπως δεν μπορούμε να πάμε σήμερα σε ελληνικό έδαφος στα Ίμια, έτσι δεν θα μπορούμε ούτε να ψαρεύουμε κάτω από την Κρήτη!

Οδεύουμε ολοταχώς για τις "Πρέσπες του Αιγαίου" (μόνο ο Τσίπρας θα ξεπουλάει ελληνικά συμφέροντα και ιστορία; Θα μείνει πίσω η ΝΔ;), με τον ελληνικό λαό να τρώει το παραμύθι περί ανίκητης Ελλάδας (ισχυρό στρατό έχουμε, δυστυχώς έχουμε και ανύπαρκτους πολιτικούς), και να πληρώνουμε αβάσταχτους και τελικά αχρείαστους φόρους για εξοπλισμούς που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε ποτέ!

Από την στιγμή που η φοβική κυβέρνηση της ΝΔ (όπως και παλαιότερα του ΣΥΡΙΖΑ), δεν ανακηρύσσει ΑΟΖ σε όλο το Αιγαίο, δεν επεκτείνει τα χωρικά ύδατα μας στα 12 μίλια, δεν βυθίζει τα τουρκικά πλοία που παραβιάζουν τα σύνορα μας, δεν καταρρίπτει τα αεροσκάφη και τα drone τους που πετάνε πάνω από τα νησιά μας, το μόνο που θα της απομείνει είναι να παίζει τον ρόλο μιας ΜΚΟ που απλά θα μαζεύει από το Αιγαίο παράνομους μετανάστες και να μας τους φέρνει προς το παρόν δίπλα από τα σπίτια μας και αργότερα ποιος ξέρει που!

Φυσικά δεν φταίει η ΝΔ, φταίνε αυτοί που την έκαναν κυβέρνηση και αυτοί που με την ανοχή και σιωπή τους την διατηρούν στην εξουσία και σκέφτονται να την ξαναψηφίσουν, δηλαδή ο ελληνικός λαός...

* Φωτογραφία από OpenClipart-Vectors από το Pixabay