Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Το 14ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης στην πρώτη ευρωπαϊκή συνάντηση

To 14o Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, συμμετείχε στην πρώτη διακρατική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Προγράμματος ERASMUS+KA210...

με τίτλο «Inclusion Under Tolerance» με κωδικό έργου 2021-2-PT01-KA210-SCH-000048146 που έλαβε χώρα στο Caniço-Madeira της Πορτογαλίας από τις 23 έως 28 Οκτωβρίου 2022 και εκπροσωπήθηκε από τον υποδιευθυντή Τζήκα Σωτήριο και τους/τις εκπαιδευτικούς Γεωργιάδη Χρήστο, Γιαμουρίδου Μαρία και Νικολοπούλου Ελένη.

Οι Πορτογάλοι εταίροι μας, φιλόξενοι οικοδεσπότες, καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες εταίρους σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα καλής συνεργασίας, ακολουθώντας ταυτόχρονα ένα πολύ οργανωμένο και δομημένο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων.

Οι παιδαγωγικές ομάδες του προγράμματος παρακολούθησαν σεμινάρια για τη συμπερίληψη, την τεχνολογία ως βοήθημα στην σχολική εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία, καθώς και ένα εργαστήριο για τη συμπερίληψη ατόμων με κινητικές δυσκολίες.

Το πρόγραμμα περιείχε πολιτιστικές ξεναγήσεις, καθώς και παραδοσιακές βραδιές με χορευτικά - μουσικά συγκροτήματα και γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων.

Είχαμε επίσης την τιμή να μας υποδεχθεί ο Δήμαρχος της πόλης, στον οποίο δωρίσαμε ένα εικονογραφημένο βιβλίο αφιερωμένο στον τόπο μας, την Κατερίνη. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στο Δήμαρχο Κατερίνης και την Αντιδήμαρχο Τουρισμού για την ευγενική χορηγία του βιβλίου.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της πρώτης κινητικότητας, η παιδαγωγική ομάδα του σχολείου μας, σχεδιάζει την επόμενη συνάντηση τον Μάρτιο 2023 στην Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Ο Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας
Τόνας Σωτήριος