Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Απόστολος Ζέρβας: ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Αρθρογραφεί ο παιδίατρος κ. Απόστολος Ζέρβας*














Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και αποδεικνύουν το μέγα ψεύδος της δήθεν επιτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του ECDC (Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων), τα οποία δημοσιεύθηκαν την 24η Νοεμβρίου 2022, η Ελλάδα είναι πρώτη σε κρούσματα και δεύτερη σε νεκρούς ανάμεσα σε 30 Ευρωπαϊκές χώρες.

Η χώρα μας κατέγραψε 25 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού και είναι δεύτερη μετά την Φινλανδία, στην οποία κατεγράφησαν 38 θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Κατά το ίδιο διάστημα ο μέσος όρος των κρουσμάτων από την πανδημία στις 30 χώρες ήταν σχεδόν τρεις φορές μικρότερος σε σχέση με την Ελλάδα (280 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού).

------------------

* Ο κ. Απόστολος Ζέρβας είναι συνταξιούχος Παιδίατρος, σπούδασε Ιατρική στο ΑΠΘ, διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ επί 7ετία και Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας την περίοδο 2004 - 2009 επί Κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή. Είναι υποψήφιος βουλευτής με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ του Κυριάκου Βελόπουλου.