Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Μακρυγιάλου στο Στρασβούργο με επίσημη πρόσκληση από το Συμβούλιο της Ευρώπης

Το Γυμνάσιο Μακρυγιάλου είναι μέλος του Δικτύου Δημοκρατικών Σχολείων (Democratic Schools Network-Council of Europe) του Συμβουλίου της Ευρώπης λαμβάνοντας έτσι μια ξεχωριστή διάκριση.

Η ένταξη του Σχολείου επιτεύχθηκε όταν η Διευθύντρια κ. Ευαγγελία Κανάλη συμμετείχε από το 2018 έως και σήμερα σε Διεθνή Συνέδρια του Συμβουλίου της Ευρώπης με εισηγήσεις της που αφορούσαν σε καινοτόμες δράσεις τις οποίες σχεδίασε και εφάρμοσε στο Γυμνάσιο Μακρυγιάλου με τους μαθητές της.

Τη φετινή χρονιά η κ. Ευαγγελία Κανάλη έλαβε επίσημη πρόσκληση από το Συμβούλιο της Ευρώπης να πάρει μέρος ως σύνεδρος εμπειρογνώμονας σε επιστημονική συνάντηση των μελών του Δικτύου Δημοκρατικών Σχολείων του Συμβουλίου της Ευρώπης (Democratic Schools Network-Council of Europe) στο Στρασβούργο από τις 7-12-2022 έως τις 9-12-2022 με θέματα τις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης και την ενίσχυση λειτουργίας του Δικτύου Δημοκρατικών Σχολείων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στην επιστημονική αυτή συνάντηση, όπου συμμετείχαν 14 ευρωπαϊκές χώρες, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει μια καινοτόμα διδακτική της πρόταση για τη μαθητική επιχειρηματικότητα που εφάρμοσε στο Γυμνάσιο Μακρυγιάλου και την έχει συμπεριλάβει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.