Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

«Κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις στην Κατερίνη»

Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση με θέμα: «Κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις στην Κατερίνη».

Θεσσαλονίκη, 23/01/2023
Του: Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης
ΠΡΟΣ: Τoν κ. Υπουργό Εσωτερικών
Την κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού
ΘΕΜΑ: «Κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις στην Κατερίνη»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Όπως ενημερωθήκαμε από κατοίκους Κατερίνης, αθλητικές εγκαταστάσεις, των οποίων οι εργασίες κατασκευής έχουν ολοκληρωθεί προ πολλού, παραμένουν κλειστές στο κοινό και ιδιαίτερα στην τοπική αθλητιώσα νεολαία. Η κατασκευή των εν λόγω εγκαταστάσεων είχε ξεκινήσει προ τουλάχιστον μιας δεκαετίας και παρ΄ όλες τις καθυστερήσεις και τις όποιες κατά καιρούς παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας εντέλει το έργο αποπερατώθηκε. Πρόκειται για τις «Αθλητικές εγκαταστάσεις στο Κρατικό Κτήμα Κατερίνης», χαρακτηρισμένες ως «Χώρος Αθλητισμού», οι οποίες κείτονται επί του οικοδομικού τετραγώνου 365α της Πολεοδομικής Ενότητας Εθνικού Σταδίου του Δήμου Κατερίνης και περιλαμβάνει δύο (2) γήπεδα ποδοσφαίρου, ένα (1) γήπεδο καλαθοσφαίρισης, κτήριο αποδυτηρίων και κτήριο αναψυκτηρίου. Επί του θέματος, επιπρόσθετα, έχει παρατηρηθεί ότι νέοι, με πρόθεση να αθληθούν, υπερπηδούν τα κιγκλιδώματα και τους υψηλούς σιδερένιους φράχτες με σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης ακόμη και τραυματισμού.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε να μας ενημερώσετε τους λόγους, εξαιτίας των οποίων οι αναφερόμενες αθλητικές εγκαταστάσεις δεν έχουν ακόμη παραδοθεί στην τοπική κοινωνία και ιδίως στους νέους της πόλης της Κατερίνης, δεδομένου ότι ο «Χώρος Αθλητισμού» απευθύνεται σε αυτούς ως επί το πλείστον;

Ο ερωτών Βουλευτής ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

* Φώτο αρχείου πριν την ανακαίνιση των εκεί αθλητικών εγκαταστάσεων