Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

«Φτωχός συγγενής»...

«Φτωχός συγγενής» σε ότι έχει να κάνει με τις αθλητικές εγκαταστάσεις-υποδομές, και κυρίως με το πόσο βάρος ρίχνει στην αναβάθμιση-ανακαίνιση τους, είναι ο Δήμος Κατερίνης, απέναντι σε Δήμους όπως η Βέροια, η Νάουσα, τα Γρεβενά.

Τελευταίο παράδειγμα που επιβεβαιώνει τον τίτλο του άρθρου μας, είναι το "Φιλίππειο" κλειστό γυμναστήριο της γειτονικής μας Βέροιας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ανακαίνισης όπως: ενεργειακή αναβάθμιση με εξωτερικές μονώσεις, ανακαίνιση των αποδυτηρίων, ενώ έχει τοποθετηθεί ήδη νέο αντικραδασμικό δάπεδο τελευταίας τεχνολογίας από την Tarkett (omnisport pureplay 9.4mm), σύμφωνα με τις προδιαγραφές που βάζει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για το Champions League και σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Επίσης πρέπει να αναφέρουμε ότι πλέον η πόλη της Βέροιας έχει 3 γήπεδα χάντμπολ (Φιλίππειο, Μακροχώρι, 2ο Γυμνάσιο Βέροιας)!!! Και από ότι διαβάζουμε, έρχεται και ένα νέο κλειστό γυμναστήριο 2000 θέσεων στην είσοδο της πόλης από την Εγνατία Οδό!!!

➤ Γνωρίζουμε ότι κάποια στιγμή (μάλλον φέτος που είναι προεκλογική χρονιά), θα γίνουν στο ταλαιπωρημένο και απαρχαιωμένο Β΄ ΔΑΚ εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης. Περιμένουμε να δούμε τι θα αφορούν αυτές. Θα τοποθετηθεί νέο δάπεδο στο μεγάλο κλειστό γήπεδο; Θα υπάρχει θέρμανση στο μεγάλο και στο βοηθητικό γήπεδο (όπου κάνουν κυρίως μικρά παιδιά προπόνηση); Θα αλλάξουν κουφώματα, τουαλέτες, κ.α.; Και γιατί θα πρέπει να γίνουν αν θα γίνουν όλα αυτά προεκλογικά; Γιατί να υφίστανται τέτοια ταλαιπωρία, αθλητές και γονείς; Θα ζητήσει κάποιος υπεύθυνος, μία συγνώμη από τα παιδιά και τους γονείς που τόσα χρόνια γυμνάζονται μέσα στο κρύο και στα νερά και σε αθλητικές εγκαταστάσεις που ξεχάσαμε πότε έχουν τελευταία φορά ανακαινιστεί-αναβαθμιστεί; Τι θα κάνει ο Δήμος Κατερίνης με τις ώρες προπόνησης στο Β'  ΔΑΚ που δεν επαρκούν να γυμναστούν επαρκώς οι αθλητές-τριες; Θα τολμήσει ο Δήμος Κατερίνης να πάρει γενναίες αποφάσεις και να αξιοποιήσει το κλειστό γήπεδο στο Σ.Σ. Κατερίνης (Τ9) αποσυμφορίζοντας το γερασμένο Β΄ ΔΑΚ; Θα φτιάξει κανένα νέο κλειστό γυμναστήριο-προπονητήριο που τόσο ανάγκη το έχει η Κατερίνη και τα παιδιά μας; 

➤ Δείτε φωτογραφίες της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" από το "Φιλίππειο κλειστό γυμναστήριο της Βέροιας: