Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Απόστολος Ζέρβας: «Ημέρα θλίψης η σημερινή»

Έχουν παρέλθει 15 έτη από την εις Κύριον εκδημίαν του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, κατά κόσμον Χρήστου Παρασκευαΐδη (1939 - 28η Ιανουαρίου 2008).

Η σημερινή ημέρα κατά την οποία εορτάζεται ο Όσιος Εφραίμ ο Σύρος, αποτελεί ημέρα θλίψεως για όλους εκείνους που είχαν την τύχη να γνωρίσουν εκ του πλησίον την καταπληκτική αυτή προσωπικότητα, έναν χαρισματικό ηγέτη.

Η απουσία του από την Πνευματική ηγεσία είναι τεράστια, ιδίως αν αναλογιστούμε την αποτυχία των «διαδόχων» του να αγγίξουν τις καρδιές των πιστών, όπως μόνο ο Χριστόδουλος μπορούσε να πράξει. Μετά τον θάνατο του, πνευματικό σκοτάδι κάλυψε την πατρίδα μας, οι σημερινοί «ηγέτες» της εκκλησίας μας φαντάζουν ανίκανοι να συνεχίσουν το έργο του, ενώ η απουσία του έδωσε το δικαίωμα σε ανάξιους πολιτικούς να βάλουν απέναντι τους με τις πολιτικές τους πράξεις και αποφάσεις, το χριστεπώνυμο πλήρωμα χωρίς δυστυχώς καμία σοβαρή αντίδραση από την μεριά της εκκλησίας.

--------------------

* Ο Απόστολος Νικ. Ζέρβας είναι Παιδίατρος, πτυχιούχος Ιατρικής ΑΠΘ. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στην Δ' Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του ΑΧΕΠΑ επί 7 έτη (1991-1997) και Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας επί Κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή (2004-2009). Είναι υποψήφιος βουλευτής στην Πιερία με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ του Κυριάκου Βελόπουλου.