Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Προς μία Συμφωνία των «Πρεσπών», Σερβία και Κόσοβο...

Σε ντε φάκτο αναγνώριση του Κοσόβου από την Σερβία οδηγεί η συμφωνία που αναμένεται να υπογράψουν οι δύο τους κάτω από τις ευλογίες και την πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Αμερικανών.







Αυτών που βομβάρδιζαν επί 3 μήνες την Γιουγκοσλαβία και τώρα υποτίθεται ότι μεσολαβούν υπέρ της ειρήνης!

Μία συμφωνία που θυμίζει την δικιά μας περίφημη και κατάπτυστη "Συμφωνία των Πρεσπών". Και όπως πάντα πίσω από τέτοιες "Συμφωνίες" βρίσκονται η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Αμερικάνοι.

Χαμένη η Σερβία από αυτή την "Συμφωνία", αν βάλει την υπογραφή της, αφού με όσα περιλαμβάνονται στο κείμενο που είδε το φως της δημοσιότητας, αναγνωρίζει έμμεσα το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος. Οι αναφορές για σεβασμό της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της μειονότητας, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Υπογράφοντας οι Σέρβοι, εγκαταλείπουν κάθε ελπίδα (αν υπήρχε) για επαναφορά στην "Μητέρα Πατρίδα" των ιστορικών εδαφών της Σερβίας και το Κόσοβο αποκτά σιγά σιγά επίσημη υπόσταση σαν κράτος και την διεθνή αναγνώριση του. 

Ένα ψευδοκράτος που δημιούργησε η Ε.Ε. και η ΗΠΑ μέσα από τις φλόγες του πολέμου στηρίζοντας τους τρομοκράτες Αλβανούς του ΟΥΤΣΕΚΑ (UCK) του επονομαζόμενου "Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου".  Όταν δημιουργούνται τέτοιου είδος ψευδοκράτη (Κόσοβο, Σκόπια), μέσα από υποτιθέμενες "επαναστάσεις" και στην συνέχεια αποκτούν κρατική υπόσταση,  το μυαλό μας πάει στο ψευδοκράτος στην Κύπρο, αλλά και στην Θράκη. Η Ελλάδα δυστυχώς θα αναγνωρίσει το Κόσοβο, αφού θα ακολουθήσει όποια γραμμή θα της υπαγορεύσουν οι ισχυροί "φίλοι" μας. Και όπως πάντα θα συνεχίζουμε να βγάζουμε μόνοι τα μάτια μας.

Το Κόσοβο στην ουσία είναι όπως και τα Σκόπια, μία τεράστια βάση του ΝΑΤΟ, που η παρουσία του σε αυτές τις περιοχές, σκοπό έχει την πίεση φυσικά στην Ρωσία και τον "στραγγαλισμό" της Σερβίας που μέχρι σήμερα παραμένει από τις λίγες φιλικά προσκείμενες χώρες προς την Ρωσία στην Ευρώπη. Αν τολμήσει η Σερβία να πάρει ανοιχτά το μέρος της Ρωσίας, τότε θα βρεθεί εγκλωβισμένη από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, χωρίς κανένα περιθώριο αντίδρασης. Εμείς στην Ελλάδα πιστεύουμε ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, αφού οι πολιτικοί μας έχουν δώσει "γη και ύδωρ" σε ΝΑΤΟ, Αμερικάνους και Ευρωπαίους με αντάλλαγμα να κάθεται ήσυχο το "μπουλντόγκ" της γειτονιάς μας, οι Τούρκοι. Βέβαια όποιος κλείνει συμφωνίες με τον "Διάβολο" θα πρέπει να αναμένει και τα ανάλογα αποτελέσματα...

➤Μερικά από τα σημεία της συμφωνίας ανάμεσα στην Σερβία και το Κόσοβο, που οδηγούν στην ντε φάκτο αναγνώριση του Κοσόβου: 

1. Και τα δύο μέρη θα αναγνωρίζουν αμοιβαία, έγγραφα και κρατικά σύμβολα, συμπεριλαμβανομένων διαβατηρίων, διπλωμάτων, πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων και τελωνειακών σφραγίδων.

2. Η Σερβία δεν θα αντιταχθεί στην ένταξη του Κοσόβου σε κανέναν διεθνή οργανισμό.

3. Κανένα από τα δύο μέρη δεν θα εμποδίσει, ούτε θα ενθαρρύνει άλλους να μπλοκάρουν, την πρόοδο του άλλου μέρους στην πορεία του προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

4. Τα μέρη θα ανταλλάξουν μόνιμες διπλωματικές αποστολές.

*Φώτο εξωφύλλου: Πυρπολημένη Σέρβικη Ορθόδοξη Εκκλησία στο Κόσοβο (Νίκος Χαλεπλής, Συγγραφέας-Στρατιωτικός)