Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Βατανιακός - Δίας Δίου 2-0

Ηττήθηκε από το Βατανιακό, αλλά «κλείδωσε» τα πλει-οφ ο Δίας.

Παρότι στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και πάλεψε να διεκδικήσει ό,τι μπορούσε από το παιχνίδι, ο Δίας Δίου δεν τα κατάφερε στο Βατάν και γνώρισε την ήττα με 2-0 από τον δεύτερο της βαθμολογίας Βατανιακό σε αγώνα για την 25η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣ Πιερίας.

Πραγματοποιήθηκε ένα δυνατό και ενδιαφέρον ματς, με την ομάδα μας να στέκεται αξιοπρεπέστατα κόντρα σε έναν αντίπαλο που φιλοδοξεί να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα, είχε τις στιγμές τις για να βρει δίχτυα, αλλά ο Βατανιακός ήταν εκείνος που εκμεταλλεύτηκε τις δικές του όντας πιο αποτελεσματικός καταφέρνοντας στο φινάλε να πανηγυρίσει το τρίποντο. Ήταν μία ανώδυνη ήττα για το Δία ο οποίος ύστερα από τα σημερινά αποτελέσματα εξασφάλισε και μαθηματικά την είσοδό του στα πλέι-οφ του φετινού πρωταθλήματος αλλά και την κατάκτηση της 5ης θέσης.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Βατανιακός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, απείλησε σε ορισμένες στιγμές με πλαγιοκοπήσεις και κατόρθωσε να προηγηθεί στο σκορ μετά από μία κόντρα επίθεση στο 8’ όταν ο Δελαβερίδης βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ και με κοντινό πλασέ σημείωσε το 1-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Γενικά στο πρώτο μέρος ο αγώνας δεν είχε τις μεγάλες φάσεις αλλά ούτε και υψηλό ρυθμό με τους δύο μονομάχους να αλληλοεξουδετερώνονται.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας περιόρισε τα αβίαστα λάθη, κυκλοφόρησε τη μπάλα αλλά και πάλι οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι την αντίπαλη εστία, με το σουτ του Δελαβερίδη στο 60’ εντός περιοχής να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι. Ο Δίας άγγιξε την ισοφάριση στο 70’ όταν σε μια έξυπνη εκτέλεση φάουλ από τον Κώστα Παγωνίδη, ο Δημήτρης Καλαμπάκας βρέθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής, έπιασε ένα εναέριο βολέ και ανάγκασε τον Φιρινίδη να εκτιναχτεί στο «παραθυράκι» της εστίας του και να κρατήσει το μηδέν.

Στο 87’ εν τέλει η ομάδα του Γιώργου Ποτουρίδη κλείδωσε τη νίκη όταν ο Λιόλιος με σουτ «οβίδα» από απόσταση 7-8 μέτρων έξω από τη μεγάλη περιοχή, έστειλε αρχικά την μπάλα στη συμβολή των δοκαριών της εστίας του Γκεβρέκη και ακολούθως στα δίχτυα για το τελικό 2-0.

Ο Δίας κλείδωσε την 5η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, έχει 35 βαθμούς και την επόμενη Κυριακή (2/4) φιλοξενεί στο Δίον την ΑΕ Καρίτσας στο γειτονικό ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣ Πιερίας.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Κρομμύδας με α’ βοηθό τον κ. Μαυρογιώργη και β’ βοηθό τον κ. Β. Χαλκίδη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Βατανιακός Κατερίνης (Γιώργος Ποτουρίδης): Φιρινίδης, Σαμανίδης, Δερμίσης, Κολαξίδης, Λιόλιος, Οικονόμου, Δελαβερίδης (58’ Καραμανώλας), Καλαιτζίδης (60’ Ανανιάδης), Παρδάλης, Τσιώμης (70’ Παπαδόπουλος), Μητράκας (70’ Ζώβληκας).

Δίας Δίου (Παναγιώτης Σαρπότας): Γκεβρέκης, Πείδης (60’ Τσενεκίδης), Αλεξανδρίδης (60’ Ν.Καραμήτρος), Καλουσίδης, Ζώβληκας, Βούλγαρης, Σιαμάγκας, Μότσιας (76’ Α.Καραθάνος), Χ.Καραθάνος, Καλαμπάκας, Παγωνίδης (86’ Γκίνας).

Γραφείο Τύπου Δία Δίου