Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Το έγκλημα στα Τέμπη έχει ονοματεπώνυμο

Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ


ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, είναι οι αυτουργοί και το όργανο του εγκλήματος είναι το Μνημόνιο.


Δύο τρένα κινούνται σε κατεύθυνση σύγκρουσης επί 12 λεπτά, αλλά κανένα σύστημα “Predator” δεν ήταν διαθέσιμo για να “παρακολουθεί” την πορεία τους. Τέτοια συστήματα παρακολούθησης είναι απαραίτητα στα “υπόγεια του Μαξίμου” για να παρακολουθούν την “πορεία” επιβατών των τρένων και -ποιός ξέρει- ίσως ακόμα και την ανάσα τους.

Το ξεπουλημένο πολιτικό σύστημα δεν φείδεται κόπου, χρόνου και κόστους για να εγκαθιδρύσει εξελιγμένες πλατφόρμες ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, συστήματα παρακολούθησης και τηλεφωνικών υποκλοπών, ηλεκτρονικές πλατφόρμες της ΑΑΔΕ που παρακολουθούν την διακίνηση και του ενός ευρώ, ηλεκτρονικές πλατφόρμες Covid παρακολούθησης εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων και κάθε λογής gov.gr, της περιλάλητης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, που ξεπετάγονται από τη μία μέρα στην άλλη.

Οι “επενδυτές” όμως του μνημονιακού ξεπουλήματος -κρατική μάλιστα είναι η ιταλική εταιρεία που αγόρασε κοψοχρονιάς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ- κατ’ εντολή των δανειστών και πρόβλεψη του 2ου μνημονίου, δεν διαθέτουν τέτοιες καινοτομίες. Τα τρένα-νεκροφόρες που κινούνται στα τυφλά δεν απασχολούν τον «επενδυτή», ούτε την κυβέρνηση. Δεν την απασχόλησαν ποτέ, ούτε οι προειδοποιήσεις των εργαζομένων, ούτε η τρανταχτή πρόσφατη παραίτηση του στελέχους-μηχανολόγου που προανήγγειλε το έγκλημα: «Δεν τηρείται κανένα μέτρο ελέγχου και ασφάλειας για την πραγματοποίηση των δρομολογίων».

Το έγκλημα στα Τέμπη είναι αποτέλεσμα της ασυδοσίας των “επενδυτών”. Έχει τη σφραγίδα της πολιτικής των κομμάτων εξουσίας που έβαλαν την χώρα σε καθεστώς μνημονιακής κατοχής και την οδήγησαν άνευ όρων στο ΤΑΪΠΕΔ, για να εκποιηθεί στα ξένα και ντόπια, ιδιωτικά, μονοπωλιακά συμφέροντα.

Η πολιτική της υποτέλειας στους δανειστές που άρχισε πριν 13 χρόνια με την παράνομη εγκαθίδρυση των μνημονίων, με την ξέφρενη πορεία προς το ξεπούλημα του πλούτου της χώρας, παράγει, μόνον, εγκληματικά αποτελέσματα. Κάθε αγαθό ή υπηρεσία που παρέχει ασφάλεια και επιβίωση στο λαό θεωρείται επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού και απαγορεύεται από τους δανειστές–“εταίρους” μας.

Ο σκοπός τους τα τελευταία 13 πέτρινα χρόνια είναι το ξεπούλημα κάθε πόρου του ελληνικού λαού και η εμπορευματοποίηση κάθε δημόσιου κοινωνικού αγαθού (Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, Ενέργεια κλπ)

Το ξεπούλημα της ΔΕΗ σε δήθεν επενδυτές και αρπαχτικά-παρόχους, οδήγησε σε αυξήσεις τιμολογίων σε επίπεδο τρόμου.

Η αρπαγή σπιτιών για ευτελή ποσά από επενδυτικά funds, που λυμαίνονται -παράνομα και καταχρηστικά- τις περιουσίες του λαού μας, πάντα όμως με τις ευλογίες της Κυβέρνησης και της δικαστικής εξουσίας

Η έλλειψη συστημάτων πολιτικής προστασίας και ασφάλειας είναι δαπάνη που χαρακτηρίζεται περιττή και αποφεύγεται. Έτσι οδηγούμαστε σε τραγωδίες. Μάτι, Μάνδρα, Εύβοια και τώρα τα Τέμπη, μια μαζική σφαγή του ίδιου του μέλλοντος του λαού μας: της νεολαίας.

Μην αυταπατάσθε!

Η κυβέρνηση δεν συγκλονίστηκε από την τραγωδία των Τεμπών και το χαμό των παιδιών. Η μόνη πρεμούρα της είναι το πολιτικό κόστος. Το απέδειξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός όταν την ίδια μέρα κιόλας (!) έβγαλε το πόρισμα του δυστυχήματος και το φόρτωσε στο ανθρώπινο λάθος του σταθμάρχη. Τι άλλο παρά προαναγγελία του πορίσματος της σικέ επιτροπής διερεύνησης που θα έστηνε σε λίγες μέρες! Το θράσος ξεπέρασε κάθε όριο όταν, μέλος της επιτροπής διερεύνησης του δυστυχήματος, διορίσθηκε ο ημέτερος κ. Ζηλιασκόπουλος, ο τότε Δ/νων Σύμβουλος που ξεπούλησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ΤΑΪΠΕΔ και νυν πρόεδρος του ΤΑΪΠΕΔ που διαχειρίζεται τη λεία!

Μην αυταπατάσθε!

Ο μηχανισμός συγκάλυψης τέθηκε σε λειτουργία. Το όνειδος της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας που λέγεται Α.Ρ.Δ., δηλαδή “δημοσιογράφοι στα μεγάλα κανάλια”, υπάλληλοι κομμάτων και καναλαρχών, πρωτοσταντούντος του κ. Πορτοσάλτε, έπιασαν το εγχειρίδιο της παραπλάνησης και κάνουν εμετικούς συνειρμούς για δήθεν “αναγκαία” θυσιαστήρια με θυσίες πάντα των άλλων.

Μην αυταπατάσθε!


Δεν θα αλλάξει τίποτα με δαύτους. Η ξέφρενη πορεία ξεπουλήματος με κόστος τις ζωές μας, δεν θα σταματήσει. Εν μέσω πένθους και συντριβής κατέθεσαν στη Βουλή Ν/Σ για την ιδιωτικοποίηση και του νερού. Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται! “Επενδυτές” θα εκμεταλλευτούν κάτι που δεν τους ανήκει. Θα διαφεντεύουν κάτι που δεν μπορεί ποτέ να παράξει άνθρωπος. Το νερό, το ζωτικό στοιχείο επιβίωσης, θα στοιχειώσει και θα γίνει μέσο εκμετάλλευσης και εργαλείο εκβιασμού. Το ξεπούλημα της ΔΕΗ θα φαίνεται “ανώδυνο” μπροστά σ’ αυτό που θα συμβεί με το νερό.

Όσο ακόμη είναι καιρός, όσο ακόμη αντέχουμε μπροστά στη συνειδητοποίηση της μαζικής εξόντωσης που μας οδηγούν

… ας τους τελειώσουμε πριν μας τελειώσουν!

Η ψήφος στις επερχόμενες εκλογές να μην πάει σε κανέναν απ’ αυτούς που επί 13 χρόνια λυμαίνονται την περιουσία, τον ιδρώτα και τη ζωή του ελληνικού λαού, αλλά σ’ εκείνους που μάχονται για την ανατροπή τους. Για να καθίσουν επιτέλους στο σκαμνί αυτοί που εγκλημάτησαν σε βάρος της χώρας και του λαού, όσο μεγαλόσχημοι και να είναι, όποια δημόσια θέση να κατέχουν, όποιο κόμμα υποτέλειας υπηρετούν.

Το Ε.ΠΑ.Μ δίνει τη μάχη για τον στόχο αυτόν, διαχρονικά.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ με την οποία συστρατεύεται, είναι ο καταλύτης που θα σφραγίσει την υπόσχεση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του καθεστώτος υποτέλειας, αίματος και ντροπής.

Αθήνα, 7 Μαρτίου 2023
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ