Κυριακή 2 Απριλίου 2023

ΓΑΣ Σβορώνου - Κεραυνός Αγγελοχωρίου 0-2

Παράταση στην αγωνία για το ΓΑΣ, ήττα με 0-2 από τον Κεραυνό Αγγελοχωρίου.

Πραγματοποιώντας μία «άχρωμη» εμφάνιση μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ο ΓΑΣ Σβορώνου γνώρισε φυσιολογικά την ήττα με 0-2 από τον Κεραυνό Αγγελοχωρίου στο ‘’Λάζαρος Ξανθόπουλος’’ στον αγώνα για την 22η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Η ομάδα μας δεν φόρεσε στο σημερινό παιχνίδι το καλό της πρόσωπο των τελευταίων μηνών, έκανε ένα πολύ «μουδιασμένο» πρώτο ημίχρονο στο οποίο υπέφερε από τον αντίπαλο στις αμυντικές μεταβάσεις μένοντας φυσιολογικά πίσω στο σκορ, ανέβασε στροφές στο δεύτερο μέρος με στόχο να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του ματς ωστόσο έδειχνε πως δεν είχε τα απαιτούμενα επίπεδα έντασης, φρεσκάδας και καθαρού μυαλού ώστε να επιστρέψει στο παιχνίδι, απέναντι σε έναν Κεραυνό που έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και έμοιαζε περισσότερο έτοιμος και αποφασισμένος για να φτάσει στη νίκη.

Πλέον ο ΓΑΣ με αυτή την ήττα βλέπει την εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία να παίρνει … παράταση, με την ομάδα μας πλέον να βρίσκεται στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη και να ψάχνει οπωσδήποτε μία νίκη στα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια (Ελασσόνα εκτός, Εδεσσαϊκός εκτός, Δωτιέας Αγιάς εντός, Καστοριά εκτός).

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΓΑΣ μπήκε με ορμή στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα και δημιούργησε δύο πολύ υποσχόμενες προϋποθέσεις για γκολ οι οποίες όμως έμειναν ημιτελείς, με τον Κεραυνό στη συνέχεια να παίρνει τη «σκυτάλη» και να κυριαρχεί στο τερέν χάνοντας δυο μεγάλες ευκαιρίες στο 12' με το Μετάι και στο 23' με τον Μουράτι καταφέρνοντας τελικά να ανοίξει το σκορ στο 34' με σκόρερ τον Φράγκο έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια του ταχύτατου Φροσύνη. Η ομάδα μας σε αυτό το διάστημα αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στο αμυντικό transition απέναντι στους πολύ γρήγορους μεσοεπιθετικούς παίκτες των φιλοξενουμένων που έβγαζαν φαρμακερές αντεπιθέσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΓΑΣ επεχείρησε να ανεβάσει ταχύτητα προκειμένου να ξαναμπεί στο ματς, κυκλοφόρησε καλά τη μπάλα αλλά δυσκολευόταν ιδιαίτερα στο να φτάσει στην παραγωγή τελικών προσπαθειών και απειλών για την αντίπαλη εστία, με τους φιλοξενούμενους από την άλλη να εστιάζουν στον έλεγχο της άμυνας και στο να χτυπήσουν και πάλι σε μία κόντρα επίθεση προκειμένου να βρουν και ένα δεύτερο τέρμα, το οποίο το βρήκαν τελικά από μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κατσιάκη στο 88’ κλειδώνοντας το τρίποντο.

Επόμενη αναμέτρηση για το ΓΑΣ Σβορώνου το προσεχές Σάββατο (8/4) εκτός έδρας απέναντι στον ΠΟ Ελασσόνας για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Στο 12’ ο Φροσύνης πάσαρε λίγο έξω από την περιοχή στον Μετάι και εκείνος με αριστερό πλασέ σχεδόν από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Στο 22’ ο Φροσύνης από τη δεξιά πλευρά έστρωσε τη μπάλα στον Νικολίτσα ο οποίος σούταρε στην κίνηση με το δεξί από το όριο της μεγάλης περιοχής αλλά δε βρήκε στόχο.

Στο 23’ έπειτα από οργανωμένη επίθεση του Κεραυνού, Φροσύνης και Μετάι συνεργάστηκαν άψογα, με τον τελευταίο να δίνει έτοιμο γκολ στον Μουράτι αλλά εκείνος από τη μικρή περιοχή πλάσαρε εκτός εστίας.

Στο 34’ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ, όταν ο Φροσύνης έφυγε ταχύτατα στην κόντρα από τη δεξιά πτέρυγα νικώντας τους πάντες στο σπριντ και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε παράλληλη μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι εκεί που βρίσκονταν ο Φράγκος ο οποίος απλά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα από το ένα μέτρο πετυχαίνοντας το 0-1.

Στο 40’ έπειτα από κακή εκτίμηση της φάσης του Κόλα στο χώρο του κέντρου, ο Φροσύνης έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση στο έναν εναντίον ενός, πάτησε περιοχή και βρέθηκε τετ-α-τετ απέναντι στον Χάμο αλλά το δεξί του πλασέ πέρασε δίπλα από κάθετο δοκάρι.

Στο 48’ μετά από οργανωμένη επίθεση του ΓΑΣ, ο Αλεξίου βρέθηκε σε θέση βολής στο δεύτερο δοκάρι αλλά έκανε κακό πρώτο κοντρόλ και έχασε σημαντική ευκαιρία για γκολ.

Στο 50’ ο Χατζηθεοδωρίδης από τα δεξιά τροφοδότησε τον Ναρίνογλου ο οποίος έκανε το δεξί σουτ από δύσκολη γωνία αλλά ο Σοιλεμέζογλου μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 57’ ύστερα από σέντρα από τη δεξιά πλευρά ο Μουράτι έκανε κίνηση στο πρώτο δοκάρι προλαβαίνοντας τον Χάμο στην έξοδο αλλά το τελείωμά του πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 88’ ο Κατσιάκης με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 0-2.

Στο 90+5’ ο Κεραυνός βγήκε στην αντεπίθεση με δράστη τον Δαβή από την αριστερή πλευρά, εκείνος πάτησε την μεγάλη περιοχή και σούταρε με το αριστερό αλλά ο Χάμος με επέμβαση στη γωνία του κράτησε το 0-2.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Νίτσας με α’ βοηθό τον κ. Νάκα και β’ βοηθό τον κ. Μπουρονίκο (ΕΠΣ Λάρισας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης): Χάμος, Δημητρίου Κωτσιόπουλος, Βούλγαρης (70’ Φωκαίδης), Χατζηθεοδωρίδης (85’ Δημηνάς), Κόλα (70’ Μυρωτής), Μυστρίδης, Σιδηρόπουλος (46’ Ναρίνογλου), Μακράκης, Ξυδούς (46’ Αλεξίου), Κυπαρίσσης

Κεραυνός Αγγελοχωρίου (Κώστας Γαλτσίδης): Σοιλεμέζογλου, Σολομωνίδης (52’ Ταουσάνης), Ιωσηφίδης, Πολύζας, Γ. Νικολίτσας, Μετάι, Σ. Νικολίτσας (46’ Κατσιάκης), Φράγκος, Μουράτι, Φροσύνης (90’ Δαβής).

Η διοίκηση του ΓΑΣ Σβορώνου ευχαριστεί θερμά τους φίλους της ομάδας που στήριξαν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας και εύχεται στην ομάδα του Κεραυνού Αγγελοχωρίου καλή συνέχεια στη σεζόν.

Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου