Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Εδεσσαϊκός - ΓΑΣ Σβορώνου 1-2

Αγκαλιά με την παραμονή ο ΓΑΣ ύστερα από μεγάλο διπλό στην Έδεσσα.

Με τον Κυρτέγο σε ρόλο "μαέστρου", τους Μακράκη και Αλεξίου εκτελεστές και τον Χάμο "φύλακα άγγελο", ο ΓΑΣ Σβορώνου δραπέτευσε με ένα τεράστιο διπλό παραμονής από το Ριζάρι Πέλλας επικρατώντας με 1-2 επί του Εδεσσαϊκού στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής.

Η ομάδα μας εμφανίστηκε απόλυτα αποφασισμένη για να "καθαρίσει" από σήμερα κιόλας την υπόθεση παραμονή απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιζε την τελευταία του "ζαριά", με τους ποδοσφαιριστές του Νίκου Θεοδοσιάδη να εκτελούν υποδειγματικά το πλάνο νίκης και με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο να φτάνουν άξια σε αυτή.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές της σημερινής σπουδαίας επιτυχίας ήταν ο αρχηγός του ΓΑΣ Δημήτρης Κυρτέγος, από τα πόδια του οποίου ξεκίνησαν και τα δύο γκολ, καθώς και ο Κωσταντίνος Χάμος ο οποίος κατέβασε ... τα ρολά με απίθανες επεμβάσεις στο δεύτερο μέρος, κρατώντας την εστία του απαραβίαστη και δηλώνοντας παρών στο χρονικό σημείο που τον είχε μεγάλη ανάγκη η ομάδα του.

Στο πρώτο μέρος ο ΓΑΣ μπήκε αποφασισμένος να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες με πρωταγωνιστή το Δημήτρη Κυρτέγο σε αυτές, στο 5' με απευθείας εκτέλεση φάουλ που κατέληξε στο δοκάρι και στο 11' με κοντινή λόμπα που πέρασε λίγο πάνω από τα γκολπόστ. Η ανασταλτική λειτουργία της ομάδας μας σε αυτό το πρώτο μέρος ήταν υποδειγματική, κλείνοντας εξαιρετικά τους χώρους και μπλοκάροντας τα επιθετικά ατού των γηπεδούχων οι οποίοι απείλησαν τον Χάμο μόνο με ένα μακρινό σουτ στο 39', ενώ ο ΓΑΣ φλέρταρε εκ νέου με το 0-1 στο 43' με το κοντινό πλασέ του Μακράκη που εξουδετέρωσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Στο πρώτο 20λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου ο Εδεσσαϊκός αύξησε την πίεσή του προς τα καρέ του Χάμου, με τον γκολκίπερ του ΓΑΣ να πραγματοποιεί τρία εντυπωσιακά στοπ στις μεγάλες στιγμές των γηπεδούχων στο 52', στο 62' και στο 66'. Η ομάδα μας άνοιξε το σκορ ένα λεπτό αργότερα με το έκτο φετινό τέρμα του Σπύρου Μακράκη (σουτ εντός περιοχής) το οποίο απελευθέρωσε τα πόδια των παικτών μας γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ του ΓΑΣ, ενώ το γκολ του Χρήστου Αλεξίου (κοντινό πλασέ) στο 79' έδωσε ένα ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στην ομάδα μας.

Το μοναδικό που κατάφερε ο Εδεσσαϊκός ήταν να μειώσει σε 1-2 στο 89' με το γκολ του Σαμαρά, με τους ποδοσφαιριστές του Νίκου Θεοδοσιάδη να μην πανικοβάλλονται στα λεπτά των καθυστερήσεων και να κρατούν χωρίς μεγάλες δυσκολίες το υπέρ τους σκορ.

Με αυτή τη νίκη ο ΓΑΣ Σβορώνου "σφιχταγκάλιασε" τη σωτηρία, έφτασε τους 36 βαθμούς και πλέον χρειάζεται μόλις έναν στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια για να κλειδώσει και μαθηματικά τον μεγάλο του στόχο, έχοντας να αντιμετωπίσει αρχικά τον υποβιβασμένο Δωτιέα Αγιάς στο "Λάζαρος Ξανθόπουλος" και στην τελευταία αγωνιστική την Καστοριά εκτός έδρας.

Στο 5' ο Κυρτέγος εκτέλεσε απευθείας τα φάουλ από ευνοϊκή θέση, με τη μπάλα να καταλήγει στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο 11' ο Μυστρίδης με ωραία πάσα έβγαλε σε θέση βολής τον Κυρτέγο ο οποίος με λόμπα από το ύψος του πέναλτι, έστειλε τη μπάλα ελάχιστα πάνω από τα γκολπόστ.

Στο 39' ο Μαντώς εξαπέλυσε δυνατό δεξί σουτ εκτός περιοχής, με τον Χάμο να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να παραχωρεί κόρνερ.

Στο 43' ο Αλεξίου τροφοδότησε με κεφαλιά πάσα τον Μακράκη βγάζοντας τον σε θέση βολής, εκείνος υπό πίεση εκτέλεσε με το δεξί αλλά ο τερματοφύλακας του Εδεσσαϊκού έκανε την επέμβαση με τα πόδια κρατώντας το μηδέν.

Στο 52' ο Μαντώς με διαγώνιο δεξί σουτ υποχρέωσε τον Χάμο να προβεί σε δύσκολη επέμβαση στη γωνία του και στην εξέλιξη της φάσης, ο Αναστασιάδης εκτέλεσε με το δεξί εντός περιοχής με τους αμυντικούς του ΓΑΣ να απομακρύνουν με υπερένταση λίγο πριν την τελική γραμμή.

Στο 62' ο Σιούκας εκτέλεσε από ευνοϊκή θέση ύστερα από φάση διαρκείας, με τον Χάμο να πέφτει στη γωνία του παραχωρώντας το κόρνερ.

Στο 66' ο Μεληκιώτης με δυνατό δεξί σουτ εντός περιοχής ανάγκασε τον Χάμο να πραγματοποιήσει την επέμβαση του αγώνα, κρατώντας το μηδέν με εντυπωσιακό τρόπο.

Στο 67' ο ΓΑΣ άνοιξε το σκορ όταν ο Κυρτέγος με ψηλοκρεμαστή πάσα βρήκε τον Μακράκη μέσα στην περιοχή, ο 32χρονος εξτρέμ κοντρόλαρε και με περιστροφή έφερε τη μπάλα μπροστά του εκτελώντας στη συνέχεια με το δεξί στην κλειστή γωνία του Δομουκτσίδη για το 0-1.

Στο 79' ο ΓΑΣ ζευγάρωσε τα τέρματά του, με τον Κυρτέγο να περνά εξαιρετική κάθετη πάσα στον Αλεξίου ο οποίος απέφυγε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και εκτέλεσε με δεξί πλασέ από τη μικρή περιοχή πετυχαίνοντας το 0-2.

Στο 89' ο Εδεσσαϊκός μείωσε σε 1-2 με τον Σαμαρά να εκτελεί με δεξί σουτ εντός περιοχής τον Χάμο παρά την προσπάθεια του Βούλγαρη να προλάβει να απομακρύνει τη μπάλα πάνω στη γραμμή.

Στο 90+3' ο ΓΑΣ βγήκε στην αντεπίθεση και μετά από υποδειγματικό συνδυασμό Χατζηθεοδωρίδη και Ίτσιου, η μπάλα έφτασε στο Μακράκη ο οποίος εκτέλεσε με το αριστερό από θέση βολής αλλά ο Δομουκτσίδης απέκρουσε με τα πόδια παραχωρώντας κόρνερ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Καπρέτσος (ΕΠΣ Μακεδονίας) με α' βοηθό τον κ. Χατζηβασιλείου (ΕΠΣ Μακεδονίας) και β' βοηθό τον κ. Ζαχαριά ( ΕΠΣ Καβάλας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Εδεσσαϊκός (Αλέξανδρος Κούρτογλου): Δουμουκτσίδης, Λυρτζής, Πρέτσι, Κεσίδης, Μωυσίδης, Μαντώς, Αναστασιάδης, Σιούκας, Μεληκιώτης, Μαγγίζης, Ξανθόπουλος.

ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης): Χάμος, Δημητρίου, Κωτσιόπουλος, Βούλγαρης (90+4' Μάλα), Χατζηθεοδωρίδης, Κόλα (84' Ίτσιος), Μυστρίδης, Μυρωτής (64' Δημηνάς), Κυρτέγος (84' Ξυδούς), Μακράκης (90+4' Σιδηρόπουλος), Αλεξίου.

Η διοίκηση του ΓΑΣ Σβορώνου ευχαριστεί την αντίστοιχη του Εδεσσαϊκού για την φιλοξενία που παρείχαν στην αποστολή της ομάδας μας και εύχεται στον Εδεσσαϊκό καλό υπόλοιπο στη χρονιά.

Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου