Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Αν. Κολινδρού - Δίας Δίου 2-1

Ήττα για τον λαβωμένο Δία στον Κολινδρό.

Ύστερα από ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών για εκείνον που είχε μόλις 12 ποδοσφαιριστές διαθέσιμους, ο Δίας Δίου γνώρισε την ήττα με 2-1 στο " Ηλίας Δούλιας " από την Αναγέννηση Κολινδρού σε αγώνα για την 4η αγωνιστική των play off της Α' ΕΠΣ Πιερίας.

Η ομάδα μας παρότι ταξίδεψε λαβωμένη στον Κολινδρό αφού ο Παναγιώτης Σαρπότας είχε μόνο έναν ποδοσφαιριστή στην άκρη του πάγκου του, κατόρθωσε να βάλει δύσκολα στην Αναγέννηση στο πρώτο μέρος όταν και προηγήθηκε με τον Ηλία Μανίκα, με τους γηπεδούχους ωστόσο να κάνουν την ολική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και να φτάνουν σε μία νίκη γοήτρου που τους εξασφαλίζει την 3η θέση του πρωταθλήματος.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Δίας κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο 20ο λεπτό χάρη στο εύστοχο πλασέ στο τετ-α-τετ του Ηλία Μανίκα μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια. Η Αναγέννηση που ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, έχασε σωρεία ευκαιριών τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο ημίχρονο και κατόρθωσε να μετουσιώσει την πίεση που άσκησε στο Δία, σε ουσία στο δεύτερο μέρος φτάνοντας στην ανατροπή.

Η ομάδα του Ηλία Μποταίτη έφερε την παρτίδα σε ισορροπία στο 57’ με το γκολ του Βαρνά που ισοφάρισε σε 1-1, ενώ στο 73’ ο Γλυκός με το δικό του τέρμα πέτυχε το 2-1 ολοκληρώνοντας την επιστροφή των γηπεδούχων. Η έκβαση του αγώνα θα μπορούσε ενδεχομένως να ήταν διαφορετική καθώς και η ομάδα μας σπατάλησε τρεις κλασικές ευκαιρίες. Την πρώτη εξ αυτών, με το σκορ στο 1-1, αποτέλεσε το κοντινό πλασέ του Μανίκα που βρήκε το κάθετο δοκάρι της εστίας του Τόλιου, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση έπειτα από σκαστή κεφαλιά του Δημήτρη Καλαμπάκα από το ύψος της μικρής περιοχής, ο γκολκίπερ των γηπεδούχων αναγκάστηκε να προβεί σε μια εκπληκτική επέμβαση στην αριστερή του γωνία. Τέλος, λίγα λεπτά μετά την επίτευξη του 2-1, το δυνατό σουτ του Θωμά Μότσια κατέληξε ξανά στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Τόλιου, με τον Δία να μη βρίσκει το δεύτερο γκολ και να γνωρίζει την ήττα στον Κολινδρό.

Τελευταίο παιχνίδι της ομάδας μας για την αγωνιστική περίοδο 2022-23, την προσεχή Κυριακή στο «Γιάννης Παραλυκίδης» κόντρα στον γηπεδούχο Αιγινιακό για την 5η αγωνιστική των play off της Α’ ΕΠΣ Πιερίας.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Αν. Ασλανίδης με α’ βοηθό την κα. Κορινιώτη και β’ βοηθό τον κ. Ντουράκογλου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αναγέννηση Κολινδρού (Ηλίας Μποταίτης): Τόλιος, Τσιάμης, Ντιρμίσι (63’ Ματζουράκης), Μυσιούδης, Γκαράτζιας, Κοσμίδης (63’ Παναγιωτίδης), Γλυκός, Μπουρανής (63’ Κούκλας), Βαρνάς (63’ Κομψελίδης), Καμπερίδης, Ν.Θυμιόπουλος (63’ Πάσχος).

Δίας Δίου (Παναγιώτης Σαρπότας): Ξανθόπουλος, Πείδης, Αλεξανδρίδης, Καλουσίδης, Γκίνας, Σιαμάγκας, Ζώβληκας, Μότσιας, Καλαμπάκας (71’ Ζαβαντίας), Βούλγαρης, Μανίκας.

Γραφείο Τύπου Δία Δίου