Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Εκπαιδευτικές δράσεις του 6ου Γυμνασίου Κατερίνης

Το 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης στην 1η Πανελλήνια Μαθητική Περιβαλλοντική Συνάντηση του Εκπαιδευτικού Δικτύου «Κωνσταντινούπολη - Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη - Έλληνες της Πόλης, Πολίτες της Οικουμένης».

Την Παρασκευή, 28/04/2023, η ομάδα των μαθητών /τριών της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας, που συμμετέχει στο πολιτιστικό πρόγραμμα: «Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Ποντιακού Ελληνισμού», παρουσίασε τη δημιουργία της, την ψηφιακή εφημερίδα «Ποντίων Δρώμενα», στην 1η Πανελλήνια Μαθητική Περιβαλλοντική Συνάντηση του Εκπαιδευτικού Δικτύου «Κωνσταντινούπολη - Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη - Έλληνες της Πόλης, Πολίτες της Οικουμένης». Συγκεκριμένα οι μαθητές/τριες με την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητριών του προγράμματος, Χαριτοπούλου Σοφίας, Σεϊτανίδου Φωτεινής και Μαντονίτσα Ευδοκίας αναφέρθηκαν αρχικά σε μαρτυρίες για την ζωή στον Πόντο πριν τον ξεριζωμό, που συγκέντρωσαν ρωτώντας συγγενείς και φίλους και στη συνέχεια χόρεψαν παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς.

Η συνάντηση αυτή έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές/τριες μας να συναντηθούν με μαθητές από διάφορα σχολεία της Ελλάδας, να ανταλλάξουν απόψεις και να χτίσουν γέφυρες για μια μελλοντική συνεργασία μέσω των σχολείων τους.



Το 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης στο 2ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Φλωρεντίας

Στις 15/3 /2023 πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία το 2ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο. Σκοπός του 2ου Διεθνούς Μαθητικού Συνεδρίου είναι η γνωριμία των Ελλήνων και Ευρωπαίων μαθητών με τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης και ταυτόχρονα η ευαισθητοποίησή τους στο τεράστιο θέμα της Κλιματικής Κρίσης.Στο 2ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο έχει τεθεί ως Θεσμικός Εταίρος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και λαμβάνει χώρα υπό την Αιγίδα του. Επιπλέον έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Δήμου της Φλωρεντίας, της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας και Εξαρχίας Νοτίου Ευρώπης και του Ελληνικού Προξενείου στη Φλωρεντία.

Το σχολείο μας συμμετείχε με μία ομάδα 31 μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών Σεϊτανίδου Φωτεινής, Μαντονίτσα Ευδοκίας, Χαριτοπούλου Σοφίας. Οι μαθητές/τριες παρουσίασαν την περιβαλλοντική αφίσα που δημιούργησαν με τίτλο «Εσύ τι αποτύπωμα αφήνεις» και την εργασία τους με θέμα «Η έννοια του κάλλους από την Αρχαιότητα ως την Αναγέννηση». Η συμμετοχή αυτή υπήρξε μια εξαιρετική εμπειρία για τους μαθητές/τριες του σχολείου, μέσω της οποίας τους δόθηκε η ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο τους και τις δεξιότητες τους.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του σχολείου μας κ.Κωστόπουλο Νικόλαο,τον Δήμαρχο Κατερίνης κ.Κώστα Κουκοδήμο, τον κ.Γιώργο Γκουνέλα και την κ. Μαρία Τερζίδου, καθώς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την έμπρακτη υποστήριξη τους στην υλοποίηση αυτής της δράσης.