Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

"Προτιμώ την επικίνδυνη ελευθερία από την ειρηνική σκλαβιά."

Νόμος στην Νότια Ντακότα (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής) προστατεύει το δικαίωμα του ανθρώπου να οπλοφορεί. Τον νόμο υπέγραψε η Κυβερνήτης της Νότιας Ντακότας, Kristi Noem.








- Ο πρόεδρος Reagan είπε περίφημα, «οι εννέα πιο τρομακτικές λέξεις στην αγγλική γλώσσα είναι: Είμαι από την κυβέρνηση και είμαι εδώ για να βοηθήσω.»

Ωστόσο σήμερα, πάρα πολλοί Αμερικανοί εξακολουθούν να βασίζονται στην κυβέρνηση για τα προς το ζην και εξαρτώνται από την κυβέρνηση για να τους παραχωρήσει τις Ελευθερίες τους. Έχουν ξεχάσει ότι οι Ελευθερίες τους δεν προέρχονται από την κυβέρνηση, προέρχονται από τον Θεό.

Ενώ οι Πατέρες του Έθνους μας δημιούργησαν μια κυβέρνηση που αναγνωρίζει τα θεόσταλτα δικαιώματά μας, "Εμείς ο λαός" δεν χρειάζεται να ζητάμε άδεια για να τα υπερασπιστούμε. Ο Θεός μας έδωσε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειες μας και τις Ελευθερίες μας.

Εδώ στη Νότια Ντακότα, αγκαλιάζουμε την Ελευθερία και την προσωπική ευθύνη για χρόνια, και ως αποτέλεσμα ευδοκιμούμε. Το κράτος μας είναι το πιο φιλικό προς τη Δεύτερη Τροποποίηση στο έθνος (Η δεύτερη τροποποίηση του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών προστατεύει το δικαίωμα να κρατάς και να φέρεις όπλα. Επικυρώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1791, μαζί με άλλα εννέα άρθρα της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων.)

Το πρώτο νομοσχέδιο που υπέγραψα ως κυβερνήτης εγγυάται Συνταγματική Μεταφορά για όλους τους νομοταγείς Νότιους Ντακόταν. Υπέγραψα νομοθεσία για να μπλοκάρω τις πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις από το να χρησιμοποιούν μια δήλωση έκτακτης ανάγκης ως δικαιολογία για να παραβιάσουν τα δικαιώματα της Δεύτερης Τροπολογίας. Ενισχύσαμε τον νόμο μας "Stand Your Ground". Και κάναμε τη Νότια Ντακότα την πρώτη πολιτεία στην Αμερική που δεν χρεώνει αμοιβή για μια κρυφή άδεια οπλοφορίας - θα πληρώσουμε ακόμη και για τον ομοσπονδιακό έλεγχο ιστορικού σας.

Ενώ η ηγεσία στην Ουάσιγκτον, η Ουάσιγκτον έχει αποτύχει επανειλημμένα να δώσει αληθινές, ουσιαστικές λύσεις για αυτό το έθνος, οι κάτοικοι της Νότιας Ντακότας απολαμβάνουν την ισχυρότερη οικονομία στο έθνος, τη χαμηλότερη ανεργία και την άνευ προηγουμένου οικονομική ανάπτυξη. Τα μέσα ενημέρωσης μπορεί να μας πουν τρελούς για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, οι κάτοικοι μας όμως μπορούν να κοιμηθούν τη νύχτα γνωρίζοντας ότι μπορούν να προστατέψουν τις οικογένειές τους

Αυτά τα πράγματα δεν συμβαίνουν απλά – Η ελευθερία δημιούργησε αυτές τις ευλογίες.

Και δεν είναι μόνο η μεγάλη κυβέρνηση και τα ΜΜΕ που επιτίθενται στα δικαιώματά μας. 

Τώρα, βλέπουμε τραπεζικά ιδρύματα να κυνηγούν βιομηχανίες με τις οποίες δεν συμφωνούν, να απειλούν να παρακρατήσουν χρηματοδότηση, να ακυρώσουν δάνεια ή να τις κρατήσουν σε διαφορετικό επίπεδο. Κανείς δεν έχει επηρεαστεί περισσότερο από εκείνους που υποστηρίζουν τη Δεύτερη Τροπολογία.

Δεν θα το ανεχτώ αυτό, όχι στη Νότια Ντακότα.

Έχω υπογράψει εκτελεστική εντολή για την προστασία του θεόσταλτου δικαιώματος να κρατάς και να κουβαλάς όπλα από την παραβίαση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Το εκτελεστικό μου διάταγμα, το οποίο ισχύει άμεσα, εμποδίζει τους κρατικούς οργανισμούς να συνάπτουν συμβάσεις με μεγάλες τράπεζες που κάνουν διακρίσεις σε βιομηχανίες που σχετίζονται με πυροβόλα όπλα.

Οι ιδρυτές μας αναγνώρισαν ότι το δικαίωμα να οπλοφορείς έχει να κάνει με την αποτροπή. Πρόκειται για τη διασφάλιση ότι η κυβέρνηση σέβεται την Ελευθερία των πολιτών. Σε μια επιστολή προς τον James Madison, ο Thomas Jefferson έγραψε για τη δέσμευσή του στην Ελευθερία. Έκανε το επιχείρημά του στα λατινικά, και μεταφράζεται ως: "Προτιμώ την επικίνδυνη ελευθερία από την ειρηνική δουλεία."

Ελπίζω ότι αυτό είναι το είδος της Ελευθερίας που μπορούν να απολαύσουν οι άνθρωποι της Νότιας Ντακότα για γενιές. Μια Ελευθερία που δίνει δύναμη. Μια Ελευθερία που σέβεται. Και μια Ελευθερία που δυναμώνει.

Στη Νότια Ντακότα, η Ελευθερία είναι εγγυημένη.

Kristi Noem - Κυβερνήτης Νότιας Ντακότας

* Φωτογραφία από Jenny Lea από το Pixabay