Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

9.000.000 "ψήφοι" εμπιστοσύνης...

Ήταν 28 Ιανουαρίου 2015 όταν η "ΑΛΗΘΕΙΑ" έκανε το πρώτο διαδικτυακό βήμα της και από τότε πέρασαν σχεδόν 8 χρόνια και αποκλειστικά και μόνο με την δικιά σας στήριξη, συνεχίζει να βρίσκεται κοντά σας.

9.000.000 επισκέψεις (περισσότερες από 1.000.000 επισκέψεις τον χρόνο) αποδεικνύουν ότι αυτά που γράφουμε στην σελίδα της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" σας αρέσουν.

Όλα αυτά τα χρόνια, ο αγώνας μας ήταν και είναι δύσκολος, με πολλές παγίδες, κακοτράχαλους δρόμους, πιέσεις και αρκετό πόλεμο (περισσότερο από αυτόν της Ουκρανίας!). Δεν ήταν όμως μοναχικός, γιατί είχαμε εσάς! Τα εκατομμύρια των επισκεπτών μας! Να μας δίνετε δύναμη και στήριξη με τα κλικ σας.

Αντέξαμε και αντέχουμε, χωρίς στήριξη, χωρίς οικονομικά έσοδα, χωρίς "μπαρμπάδες" να μας προσέχουν, χωρίς κοινοποιήσεις των θεμάτων μας στα κοινωνικά δίκτυα. Ίσα ίσα που δεχτήκαμε επιθέσεις στις σελίδες μας στα κοινωνικά δίκτυα. "Κάποιοι" μάλιστα έκαναν και κάνουν και μέχρι σήμερα υποδείξεις σε αρκετούς, να μην μας διαβάζουν, να μην μας κοινοποιούν και να μην προβάλλονται στο μέσο μας.

Δικαιώσαμε πιστεύουμε το όνομα που διαλέξαμε για την ιστοσελίδα μας. Το «ΑΛΗΘΕΙΑ»

Δεν είναι εύκολο να λες την αλήθεια. Το ξέρουμε. Είναι στάση ζωής, δύσκολη επιλογή. Αλλά από τη στιγμή που θα το κάνεις, ξέρεις ότι θα μπορείς να περπατάς με το κεφάλι ψηλά. Με το μέτωπο καθαρό. Να κοιμάσαι τα βράδια με ήσυχη την συνείδηση σου. Να μην έχεις άγχος.

Για να λες την αλήθεια όμως, πρέπει να τηρείς τους βασικούς κανόνες της δημοσιογραφίας και της ελευθεροτυπίας. Θα πρέπει να τους έχεις σαν ευαγγέλιο! Και ο πιο σημαντικός κανόνας από όλους είναι ότι ο δημοσιογράφος δεν μπορεί να είναι φίλος με την εξουσία. Με τον βουλευτή, τον Δήμαρχο κ.α. για να μπορεί να τους κρίνει δίκαια και αμερόληπτα. Δεν μπορεί ο δημοσιογράφος να παίζει τον ρόλο της καμαριέρας στην εξουσία. Να χτυπά παλαμάκια ο "ισχυρός" και ο δημοσιογράφος να τρέχει να του φέρει π.χ. ένα μπουκαλάκι νερό.

Θα αναρωτιέστε βέβαια και μετά από όλα αυτά, αν όντως υπάρχουν στις μέρες μας δημοσιογράφοι που τηρούν όλα τα παραπάνω. Που παραμένουν αγνοί, δίκαιοι και ανεξάρτητοι. Πρέπει να ψάξετε πολύ. Σίγουρα δεν θα τους βρείτε στις λίστες Πέτσα και πολύ δύσκολα στα "μεγάλα" μέσα ενημέρωσης. Υπάρχουν όμως και κρατούν ψηλά τη σημαία της δημοσιογραφίας και της ελευθερίας του λόγου.

Εμείς συνεχίζουμε, και αν μας έχει καλά ο Θεός, θα είμαστε εδώ για πολύ καιρό! Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε!