Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Απόψε θα φάμε... πληθωρισμό!

Θριαμβολογούν στην κυβέρνηση ότι υποχώρησε ο πληθωρισμός στο 4,5% για 7ο συνεχόμενο μήνα. Με τη διαφορά όμως ότι δεν υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα που να έχει δει τα οφέλη της πτώσης του πληθωρισμού στην τσέπη του!

Πρόσεξε κανείς κάποια μείωση στα τρόφιμα, στην ενέργεια, στα καύσιμα; Δεν χρειάζεται να απαντήσουμε...

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ", σήμερα το βράδυ σε πολλά νοικοκυριά της πόλης μας και όλης της Ελλάδας θα στηθούν τσιμπούσια για να πανηγυρίσει ο κόσμος την μείωση του πληθωρισμού. Στα πιάτα θα σερβιριστεί μπόλικος... πληθωρισμός, αφού οι τιμές στο ψωμί, στα γαλακτοκομικά, στα κρέατα, στα ποτά και στα κάθε λογής συνοδευτικά, δεν ακολουθούν την αισιοδοξία και τον ενθουσιασμό της κυβέρνησης!

* Τι σημαίνει πληθωρισμός: Πληθωρισμός είναι η συνεχής αύξηση του γενικού επιπέδου τιμών μιας οικονομίας σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που προκαλεί πτώση στην αγοραστική δύναμη, καθώς κάθε μονάδα χρήματος (π.χ. €) αγοράζει λιγότερα αγαθά και υπηρεσίες. Αναγκαία συνθήκη για την ύπαρξη του πληθωρισμού είναι η μεταβολή των τιμών. Δεν υφίσταται όταν οι τιμές παραμένουν σταθερές, ανεξαρτήτως αν είναι υψηλές ή όχι. (πηγή: wikipedia.org)

* Φωτογραφία από laurentvalentinjospi0 από το Pixabay