Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Να δώσουμε στον Νομό Πιερίας την αξία που του αρμόζει

Ζούμε σε έναν Νομό που περιλαμβάνει τον Όλυμπο, τα Πιέρια Όρη και μια μεγάλη ακτογραμμή στο Θερμαϊκό κόλπο.

Λίγοι νομοί στη χώρα μας έχουν τέτοια φυσικά πλεονεκτήματα και είναι στα χέρια μας να τα αξιοποιήσουμε κατάλληλα με δράσεις που θα αναδεικνύουν τις φυσικές ομορφιές και τις δυνατότητες του τόπου μας.

Τουρισμός: ορεινός – θρησκευτικός – αγροτουρισμός:

• Ανάδειξη και προβολή του ορεινού όγκου του Νομού μας με τις απαραίτητες και επιβεβλημένες συνεργασίες με φορείς και οργανισμούς τόσο από την περιοχή μας όσο και από το εξωτερικό.

• Επαρκής σήμανση στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο για καθοδήγηση των επισκεπτών στον Όλυμπο και στα Πιέρια Όρη.

• Συντήρηση των δρόμων πρόσβασης προς τα μονοπάτια των βουνών.

• Σήμανση μονοπατιών με ενιαία μορφή σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

• Ανάδειξη ιερών ναών, μοναστηριών και εκκλησιαστικών μνημείων του νομού μας.

• Στήριξη δημιουργίας αγροτουριστικών μονάδων, ώστε να μπορεί ο επισκέπτης να έρθει σε άμεση επαφή με την αγροτική ζωή, τις καλλιέργειες, τα ζώα και γενικότερα το φυσικό περιβάλλον του τόπου μας αξιοποιώντας με αυτόν τον τρόπο το αγροτικό κεφάλαιο της περιοχής και ενισχύοντας το εισόδημα των κατοίκων.

Τα τελευταία χρόνια και πάρα τις νέες προκλήσεις που προκάλεσε η πρόσφατη πανδημία στον τόπο μας έχουν γίνει κάποιες σημαντικές κινήσεις από τους τοπικούς μας φορείς και την τοπική μας Εκκλησία. Χρειάζεται όμως να εντείνουμε τις προσπάθειες συλλογικά και εν συνόλω! Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, θα παραχθεί πλούτος και θα επωφεληθούν οι τομείς της φιλοξενίας, της εστίασης, της αναψυχής, της ψυχαγωγίας και της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής. Το πιο σημαντικό βέβαια, είναι πως όταν επωφελούνται αυτοί οι βασικοί τομείς της τοπικής οικονομικής ζωής, επωφελείται στην πραγματικότητα και όλη η Πιερία!

Τσερτικίδης Νικόλαος
Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός – Μελισσοκόμος
Υποψήφιος Βουλευτής Πιερίας