Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Καταγγελία σωματείων

ΑΙΣΧΟΣ. Ντράπηκε και η Ντροπή. Τα Σωματεία Συνταξιούχων Ι.Κ.Α-ΕΦΚΑ Ν. Πιερίας, το Σωματείο Συνταξιούχων Λιτοχώρου και το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ν. Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» καταγγέλλουν...

την απαράδεκτη ενέργεια της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας η οποία προχώρησε στην κατάσχεση μέρους της σύνταξης χαμηλοσυνταξιούχας.

Πιο συγκεκριμένα

Η Εθνική Τράπεζας της Ελλάδας, παρά το γεγονός οτι η συναδέλφισσα χαμηλοσυνταξιούχα έχει δηλωμένο ως ακατάσχετο το λογαριασμό στον οποίο καταβάλλεται η σύνταξή της, προχώρησε στη δέσμευση του αστρονομικού ποσού των 104 ευρώ για χρέη στο δημόσιο.

Η τράπεζα αξιοποιώντας τους ληστρικούς νόμους που ψήφισαν οι κυβερνήσεις των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν χάνει την ευκαιρία να αρπάξει το λαϊκό εισόδημα, ενώ από την άλλη λεηλατεί το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών με πανωτόκια σφίγγοντας ακόμα περίσσοτερο τη θηλιά στο λαιμό τους.

Όμως ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους! Ο λαός δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Με τον αγώνα του θα αντιδράσει και θα ανατρέψει όλους αυτούς τους νόμους-καρμανιόλα που σπέρνουν τη δυστυχία και την αθλιότητα στο λαό για τα κέρδη των τραπεζών και γενικότερα των επιχειρηματικών ομίλων.

Να είναι σίγουροι οτι οι αγώνες θα δυναμώσουν κόντρα σε αυτήν τη βαρβαρότητα που κτίζουν μια χούφτα ολιγάρχες με τις κυβερνήσεις τους. Είναι αυτοί που ψηφίσανε τη δουλειά λάστιχο, τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, με την ακρίβεια καθημερινά να καλπάζει, τα φάρμακα να είναι εμπόρευμα, και όλα αυτά για να αυξάνουν τα παράσιτα της οικονομίας και της κοινωνίας τα κέρδη τους. Είναι οι ίδιες οι κυβερνήσεις που μαζί με τους επιχειρηματίες δεν παίρνουν μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς με αποτέλεσμα κάθε τρείς μέρες να έχουμε και έναν νεκρό.

Είναι οι ίδιες κυβερνήσεις που για να προστατεύσουν τα κέρδη του κεφαλαίου θυσιάζουν ακόμη και τις ζωές των ανθρώπων, όπως έγινε με το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.

Τέτοιοι είναι.

Ε, λοιπόν δε θα τους περάσει. Οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι και συνολικά ο λαός έχουν αποκτήσει πικρή πείρα. Η οργή μας ξεχείλισε.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κατασχέσεων να απευθύνονται στα Σωματεία.

Να μην επιτρέψουν καμία κυβέρνηση να βάλει χέρι στο λαϊκό εισόδημα και στη λαϊκή περιουσία. Να εμποδίσουμε τα σχέδιά τους.

Τη Δευτέρα 8/5 αντιπροσωπεία των διοικήσεων των Σωματείων θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Κατερίνη γι’ αυτήν την αθλιότητα.

Απαιτούμε να επιστραφεί στο ακέραιο το ποσό που παράνομα και ξεδιάντροπα αφαιρέθηκε από τη χαμηλοσυνταξιούχα συναδέλφισσά μας.

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Ν. Πιερίας
Σωματείο Συνταξιούχων Λιτοχώρου
Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”

Τηλέφωνα Επικοινωνίας
23510-74749
6937 111 270
6976 323 076