Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Ας δείξουμε ότι έχουμε ψυχή και φλόγα ακόμα μέσα μας...

Στις 21 Μαΐου έχουμε την ευκαιρία να ανακτήσουμε την χαμένη μας αξιοπρέπεια.

Να περπατήσουμε ξανά με το κεφάλι ψηλά, τους ώμους σηκωτούς, την πλάτη ίσια και το βήμα σταθερό και σίγουρο. Να γυρίσουμε σπίτι και να κοιτάξουμε χωρίς ντροπή τα παιδιά μας. Και όταν πέσουμε το βράδυ για ύπνο, να κοιμηθούμε με ήσυχη την συνείδηση μας, ότι αυτή τη φορά επιλέξαμε σωστά.

Είναι η τελευταία ευκαιρία να πάρουμε την εκδίκηση μας για όλα αυτά που ζούμε τα τελευταία 10-15 χρόνια. Είναι η τελευταία ευκαιρία να πετάξουμε από πάνω μας αυτό το βάρος που έχουμε στο στήθος μας, αυτόν τον διαρκή πονοκέφαλο που δεν λέει να σταματήσει.

Να πάρουμε μια μεγάλη ανάσα και ξεφυσώντας με όλη την δύναμη μας, να πετάξουμε από μέσα μας όλη αυτή την τοξικότητα που τόσα χρόνια έχει μαζευτεί στις ψυχές μας. Όλο αυτό το άγχος που συσσωρεύτηκε στην καρδιά μας, το άγχος της επιβίωσης. Και αυτή η ανάσα να συμπαρασύρει όλους αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την δυστυχία μας. 

Μας έκλεψαν τους κόπους μας, τους κόπους των γονιών και των παππούδων μας. Μας επέβαλαν μνημόνια για να μας πάρουν τα χρήματα, τους μισθούς και τις συντάξεις μας, τα σπίτια μας, τα σπίτια των παιδιών μας. Μας μεταχειρίστηκαν σαν σκλάβους, μας έκλεισαν μέσα στα σπίτια μας, μας έλεγαν μέχρι πότε θα βγαίνουμε έξω, μας φίμωσαν τα στόματα με πατσαβούρες, μας εξαπάτησαν, και ενώ εμείς υποφέραμε, ενώ βλέπαμε τις ζωές μας τις περιουσίες και τα όνειρα μας να μικραίνουν, αυτοί ευημερούσαν, πλούτιζαν και διασκέδαζαν εις βάρος μας.

Τα ονόματά τους: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Αυτοί είναι οι δήμιοι μας. Και έχουν το απίστευτο θράσος μετά από όλα αυτά, να ζητάνε ξανά την ψήφο μας. Λες και είμαστε πρόβατα. Λες και απευθύνονται σε άβουλα και χαμηλής νοημοσύνης όντα! 

Δεν τους έφτασε τόσο αίμα που χύθηκε όλα αυτά τα χρόνια. Από αυτοκτονίες λόγω χρεών που αυτοί μας δημιούργησαν, από θανάτους ανθρώπων που απλά προσπαθούσαν να ζεσταθούν, από θανάτους ανθρώπων που δεν άντεξε η καρδιά τους όλο αυτό το άγχος και τα προβλήματα. Από θανάτους ανθρώπων σε πλημμύρες και φωτιές γιατί αυτοί αδιαφόρησαν. Από τραγωδίες με αποκορύφωμα τα Τέμπη.

Και αυτοί οι τρεις θέλουν να συνεχίσουν το "έργο" τους... Μάτι, Εύβοια, μνημόνια, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, υγειονομική χούντα, είναι κάποια από τα "έργα" τους.

Την Κυριακή στις 21 Μαΐου, έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι αξίζουμε κάτι καλύτερο, από την μιζέρια, την δυστυχία και τον πόνο που αυτά τα τρία πολιτικά κόμματα μας πότισαν τόσα χρόνια. Ας μην χάσουμε αυτή την ευκαιρία, γιατί δύσκολα θα μας δοθεί άλλη. Αν κάποιο από αυτά τα κόμματα ή όλα μαζί είναι ξανά στην εξουσία, αυτά που περάσαμε μέχρι σήμερα θα φαντάζουν αστεία σε σχέση με αυτά που μας ετοιμάζουν.

Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, δεν υπάρχει επιστροφή. Την ώρα που θα είμαστε πίσω από το παραβάν, ας δείξουμε ότι έχουμε ψυχή και φλόγα ακόμα μέσα μας...

* Φωτογραφία από Thomas Ulrich από το Pixabay