Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Συνέντευξη με την Μαρκέλλα Κουφουδάκη υποψήφια βουλευτή στην Πιερία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 με τους "ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ"

Η Μαρκέλλα Κουφουδάκη, θα είναι υποψήφια στην Πιερία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 με το πολιτικό κόμμα των "ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ".

Η συμμετοχή του πολιτικού κόμματος των "ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ", τάραξε τα νερά και ιδίως μετά την στήριξη που έλαβε από τον φυλακισμένο Ηλία Κασιδιάρη. Οι "ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ" έχουν μία δυναμική που για πολλούς μπορεί να τους οδηγήσει στην είσοδο τους στην Βουλή των Ελλήνων. Το τελευταίο διάστημα οι δημοσκοπήσεις τους δίνουν ποσοστά από 2-5%.

Οι "ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ" δίνουν την εικόνα ενός πολυσυλλεκτικού κόμματος αφού δείχνουν ότι μπορούν να συγκεντρώσουν ψηφοφόρους όχι μόνο από την "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ", αλλά και από το ευρύτερο φάσμα του πατριωτικού μετώπου, ψηφοφόρους δυσαρεστημένους από την πολιτική της ΝΔ που τα υπόλοιπα κόμματα δεν τους εκφράζουν, καθώς και ψηφοφόρους που επλήγησαν ιδιαίτερα από τα μνημόνια, την ακρίβεια, την ανεργία και φυσικά από το υγειονομικό απαρτχάιντ που επέβαλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Διαβάζουμε στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος: «Οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» είναι ο πολιτικός φορέας της αναγεννημένης Εθνικής Πατριωτικής Δεξιάς, που μέσα από το πολίτευμα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας αγωνίζεται για την ισονομία και την ισοτιμία όλων των Ελλήνων πολιτών - Στεκόμαστε απέναντι στην «κοσμοπολίτικη Διεθνιστική» Αριστερά και δεν συμφωνούμε με την σημερινή «παγκοσμιοποιημένη» Κεντροδεξιά που είτε πλαστογραφούν την ιστορία μας είτε συναινούν σ' αυτό - Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια αλλοίωσης της πολιτιστικής μας ταυτότητας και της επιχειρούμενης, από το καθεστωτικό πολιτικό σύστημα, ισλαμοποίησης της Ελλάδας - Αναγνωρίζουμε τον ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας ως συν θεμελιωτή του Έθνους των Ελλήνων και θεματοφύλακα της γλώσσας και των παραδόσεών μας.»

* Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των "ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ" στην επίσημη σελίδα τους: https://spartiates.gr/


Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" επικοινώνησε με την υποψήφια του κόμματος "ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ" στην Πιερία κ. Μαρκέλλα Κουφουδάκη, η οποία δέχτηκε να απαντήσει στα ερωτήματα μας.

➤ Ποια είναι όμως η κ. Μαρκέλλα Κουφουδάκη;

Έχει Μεταπτυχιακό στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιατρικής στη «ΜOΡΙΑΚΗ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ & ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ».

Πτυχίο 1: Καλών Τεχνών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 
Πτυχίο 2: Εφαρμοσμένων Τεχνών (Διακοσμήτρια Εσωτερικού & Εξωτερικού χώρου) Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

Έχει εργαστεί ως Δασκάλα και Καθηγήτρια καλλιτεχνικών.

Έχει ασχοληθεί με αγιογραφίες και τοιχογραφίες και έργα της κοσμούν ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους εντός και εκτός της Ελλάδας, καθώς και σε δημόσια σχολεία.

Ενώ πάρα πολλές είναι οι συμμετοχές σε εκθέσεις, σε σεμινάρια, οι πιστοποιήσεις που έχει λάβει, καθώς και τα βραβεία και οι διακρίσεις που έχει λάβει. Επίσης πλούσια είναι η εθελοντική της δράση.

---------------------------


1. Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με την πολιτική και με το κόμμα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ; 

Είμαι μία ενεργός πολίτης είμαι Ελληνίδα αγαπώ την Ελλάδα τον τόπο των προγόνων μου και αγωνίζομαι σκληρά καθημερινά όπως οι περισσότεροι άνθρωποι. Είμαι φορολογούμενη και βάλλομαι καθημερινά από φορολογίες και από τοξικούς ανθρώπους, που μου επιβάλουν τα δικά τους παράτυπα θέλω τους. Δεν με αφήνουν αδιάφορη τα όσα βλέπω τα όσα ακούω όλα αυτά τα χρόνια, όλη την γενικά πολιτική κατάσταση δεν θέλω να σκύβω άλλο το κεφάλι σε αυτό το παρακράτος, σε αυτή την παράνοια και έτσι η αγανάκτηση μου με ώθησε να πάρω αυτή την απόφαση.

Το κόμμα Σπαρτιάτες το οποίο είναι ένα εθνικό πατριωτικό κόμμα με πάρα πολύ καλές ιδέες, ένα καθαρά ελληνικό κόμμα. Θέλησα να το βοηθήσω να μπει στη βουλή και ευχή μας είναι να ανέλθει στην εξουσία λίγο αργότερα. Θα ήθελα να συμμετέχω και εγώ εκεί ως Ελληνίδα έχοντας πολλές ανησυχίες και βλέποντας την τραγική οικονομική κατάσταση και την λαθροεισβολή, βλέπω που πάει η χώρα μου και δεν ήθελα να μένω αδρανής.

Πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω, να βοηθήσω και εγώ με τον τρόπο μου αν εκλεγούν οι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ και θα βοηθήσω στο ελληνικό κοινοβούλιο, να αλλάξει η κατάσταση στη χώρα μας γιατί δυστυχώς έχουμε φτάσει στο αμήν. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Η χώρα μας είναι καταχρεωμένη δεν έχει υγεία, δεν έχει παιδεία, δεν έχει τίποτα, έχει διαλυθεί σαν κράτος και επιπλέον προσπαθούν να μας αφαιρέσουν την ταυτότητά μας, την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, τη θρησκεία μας.

Πιστεύω είναι για εμάς το τελευταίο καταφύγιο και αυτό προσπαθούν να μας το αλλάξουν, να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι. Πρέπει επιτέλους η Ελλάδα να ανήκει στους Έλληνες. Μας πετάνε έξω από τα σπίτια μας και εμείς κοιμόμαστε. Οδεύουν μέσω της κακής οικονομίας και των χαμηλών μισθών να μας ξεριζώσουν. Φεύγουν τα παιδιά μας από τον τόπο μας γιατί δεν είμαστε άξιοι να τους παρέχουμε τα αυτονόητα.

Ένα άλλο φλέγον θέμα είναι και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός. Είμαστε κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Να έχει ο άνθρωπος την ελεύθερη βούληση κατά πόσο ο ίδιος θέλει να μπει στην όποια διαδικασία και όχι στον εξαναγκασμό.

2. Ποια είναι η άποψη σας για την "Συμφωνία των Πρεσπών"; 

Ήταν μία συμφωνία που δεν έπρεπε να γίνει ήταν μια προδοτική συμφωνία διότι μπορεί να υπέγραψαν αυτή τη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αλλά δεν ερωτήθηκε ο ελληνικός λαός. Κανονικά θα έπρεπε να γίνει ένα δημοψήφισμα στο οποίο ο ελληνικός λαός να αποφασίσει ή να συναποφασίσει αν θέλει η εάν θα έπρεπε να παραχωρηθεί το όνομα Μακεδονία στους σκοπιανούς. Είναι σίγουρο και αποδεδειγμένο ότι δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ ο Ελληνικός λαός να συναινέσει και να παραχωρήσει την ιστορία του σε κάποιους που απλά το ζήτησαν ή πίεσαν για να το πάρουν. Επομένως η Ελλάδα δεν είχε κανένα μα κανένα λόγο να παραχωρήσει ούτε την ονομασία, ούτε την ιστορία την πολύ πλούσια ιστορία που έχει η Μακεδονία μας, να την παραχωρήσει σε τρίτους επειδή απλώς, το ζήτησαν ή το διεκδίκησαν. Η άποψή μας είναι ότι θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις εφόσον μπούμε στο ελληνικό κοινοβούλιο να καταργηθεί αυτή η συμφωνία.

3. Ποια η άποψη σας για τα διόδια; (υπόψη ότι στην Πιερία έχουμε την πανελλήνια "ιδιαιτερότητα" να έχουμε εντός του νομού δύο σταθμούς διοδίων και μάλιστα ο ένας του Αιγινίου να απέχει από τον επόμενο των Μαλγάρων μόλις 10 χιλιόμετρα απόσταση, ενώ υπάρχει και ο σταθμός διοδίων της Λεπτοκαρυάς.) 

Είναι όντως γεγονός. Δυστυχώς δεν είναι μόνο στο κομμάτι της Πιερίας. Η Ελλάδα έχει υπερβολικά πάρα πολλά διόδια και σε κοντινές αποστάσεις με αποτέλεσμα ένα ταξίδι π.χ. Αθήνα-Θεσσαλονίκη, να είναι υπερβολικά κοστοβόρο και σε τελική ανάλυση αν συνυπολογίσουμε και τα πανάκριβα καύσιμα που έχουμε ένα ταξίδι από Αθήνα-Θεσσαλονίκη και λίγο πιο πάνω, να αποτελεί και ένα πάρα πολύ υψηλό κόστος

Επομένως θεωρώ ότι τα διόδια δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σε τέτοια συχνότητα. Ναι, να υπάρχει ένα εύλογο κέρδος με το οποίο οι εταιρίες θα συντηρούν τους δρόμους, αλλά σε λογικά πλαίσια. Θεωρώ ότι υπάρχουν υπερκέρδη σε εταιρείες που διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους.


4. Το μήνυμα σας στους κατοίκους της Πιερίας για τις επερχόμενες εκλογές;

Κατεβαίνω στο νομό Πιερίας. Θεωρώ είναι ένα ιδιαίτερα όμορφο μέρος, με πολλές προοπτικές. Είναι κομμάτι της Μακεδονίας μας. Έχω μία ιδιαίτερη ευαισθησία για τη Μακεδονία.

Θέλω να συνδράμω με όποιον τρόπο μπορώ και να είναι σίγουροι οι κάτοικοι της Πιερίας ότι συχνά πυκνά θα βρίσκομαι εκεί κοντά τους, ακούγοντας τους και με την δική τους στήριξη και βοήθεια συνομιλώντας μαζί μου, να μπορούν να επιλυθούν με τον καλύτερο μέγιστο τρόπο, τα διάφορα θέματα τους. Ζητούμενο μου είναι να γίνω ένα με τους κατοίκους της, να μπορώ να δω από πρώτο χέρι, όλα τα προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν στο Νομό και να βοηθήσω προς κάθε κατεύθυνση και γιατί όχι να βοηθήσουμε και στην ανάπτυξη του, επενδύοντας στον τουρισμό. Προσωπικά δίνω υπόσχεσή στους κατοίκους της Πιερίας ότι θα είμαι δίπλα τους, το τηλέφωνο μου θα είναι συνεχώς ανοιχτό. Στέλνω σε όλους σας με όλο τον σεβασμό μου, την αγάπη μου, τα φιλιά μου και σας εύχομαι ολόψυχα τα μέγιστα.

Να έχετε ψηλά το κεφάλι να μη φοβάστε τίποτα, οι Σπαρτιάτες θα μπουν στη βουλή με την δική σας στήριξη και βοήθεια. Ευελπιστούμε για το καλύτερο δυνατό και επιθυμούμε να καταφέρουμε να πάρουμε ένα πολύ καλό ποσοστό, για την πρώτη φορά που κατεβαίνουμε.