Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Ναυάγιο Πύλου: πάλι βιάστηκε να ενοχοποιήσει την Ελλάδα το BBC!..

Επικοινωνιακό «πιπεράτο» του Καθηγητή Πιπερόπουλου.

Πόνεσα και εγώ, όπως νομίζω πόνεσε κάθε συνάνθρωπός μου εντός και εκτός Ελληνικών συνόρων, μαθαίνοντας ότι βυθίστηκε νότια της ελληνικής νήσου της Πύλου το πλοίο που μετέφερε λαθρομετανάστες προς την Ιταλία και κόστισε εκατοντάδες αγνοούμενους (που είναι, δυστυχώς, σίγουρα πνιγμένοι).

Δεν θα σταθώ σε εκείνους και σε αυτά που μετουσίωσαν το δράμα σε πολιτική αντιπαράθεση εργαλειοποιώντας τους εκατοντάδες θανάτους ως θέμα επίδειξης «ανθρωπιάς» ή «έλλειψης ανθρωπιάς».

Πιστεύω ότι οι κάποτε «Αποικιοκράτες» Ευρωπαίοι θα πρέπει να ανακρούσουν πρύμνα και να αλλάξουν τις στρατηγικές τους τοποθετήσεις όχι με επιδίωξη κατάρτισης μέτρων που θα ανακόψουν τις λαθρομεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα και την Ιταλία με προορισμό την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη αλλά με εφαρμογή αναπτυξιακών οικονομικών προγραμμάτων που θα προσφέρουν απασχόληση και εισόδημα στους γηγενείς Αφρικής και Ασίας ώστε να παραμείνουν στις χώρες τους και να μη πνίγονται με σαπιοκάραβα στη Μεσόγειο.

Το θέμα απαιτεί σοβαρή και μεγάλη συζήτηση και σίγουρα θα επανλάλθω αργότερα.

Σήμερα, όμως, καλώ την προσοχή σας φίλες και φίλοι αναγνώστες στις τοποθετήσεις του BBC (British Broadcasting Corporation) του ιστορικού ραδιο-τηλεοπτικού Μέσου Ενημέρωσης που σε χρόνο ρεκόρ «εντόπισε ΕΝΟΧΕΣ στη συμπεριφορά των Ελληνικών Αρχών» χωρίς να διευκρινίζει ότι αυτή την εποχή η Πατρίδα μας έχει «Υπηρεσιακό Πρωθυπουργό και Υπηρεσιακή Κυβέρνηση» στο μεσοδιάστημα μεταξύ της 21ης Μαίου, πρώτης Κυριακής των Εθνικών μας Εκλογών και της 25ης Ιουνίου δεύτερης Κυριακής.

Δεν βιάζομαι να κρίνω ως «εχθρική» για την Ελλάδα την προσέγγιση του BBC αλλά σίγουρα «ως «περίεργη» για την αμεσότητα με την οποία την κοινοποίησε από άκρο-σε-άκρο του Πλανήτη.

Θυμήθηκα την περίπτωση της πυρκαγιάς που είχε και ανθρώπινα θύματα στο Euroferry OLYMPIA Βόρεια της Κέρκυρας στις 18 Φεβρουαρίου του 2022. Τότε το BBC βιάστηκε να ανακοινώσει Διεθνώς ότι πρόκειται για ΕΛΛΗΝΙΚΟ σκάφος ενώ αυτό ανήκει στην Ιταλική Ναυτιλιακή Εταιρεία GRIMALDI LINES.

Στις 19 Φεβρουαρίου 2022 δημοσίευσα στο διαδίκτυο τις ενστάσεις μου με το παρακάτω κείμενο που υπέγραψα με το ονοματεπώνυμό μου:

***************************

«Οι πολύωρες ανακριβείς αναφορές του BBC για την πυρκαγιά στο Euroferry - OLYMPIA

Οι ενστάσεις του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Παρακολούθησα έκπληκτος τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Παρασκευή 18/2/2022 τις αναφορές του παγκοσμίου δικτύου του Βρετανικού BBC στην καταστροφική πυρκαγιά στο Euroferry OLYMPIA Βόρεια της Κέρκυρας ενώ εκτελούσε δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Πρίντεζι.

Έτριβα τα μάτια μου και έτριβα τα αυτιά μου καθώς έβλεπα και άκουγα τους δημοσιογράφους του BBC να αναφέρονται στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ Ferry Boat OLYMPIA!!!!

Το συγκεκριμένο σκάφος είναι ιδιοκτησίας της Ιταλικής Ναυτιλιακής Εταιρείας GRIMALDI και έχει αναρτημένη την Ιταλική – ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ – σημαία!!!

Αγανακτισμένος για την ανακρίβεια της είδησης και παίρνοντας σοβαρά την κακή εντύπωση που δημιουργούσε σε παγκόσμιο επίπεδο (με πιθανές αρνητικές εντυπώσεις για τον Ελληνικό Τουρισμό) η αναφορά σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ και ΟΧΙ ΙΤΑΛΙΚΟ πλοίο έστειλα αμέσως προσωπική ηλεκτρονική επιστολή στο BBC την οποία κοινοποίησα και στο γραφείο του Υπουργού Τουρισμού κ Βασίλη Κικίλια.

Διαπιστώνοντας ότι η αναφορά σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ και όχι σε ΙΤΑΛΙΚΟ σκάφος συνεχιζόταν έστειλα και δεύτερη ηλεκτρονική επιστολή και τηλεφώνησα στην Υπηρεσία παραπόνων του BBC ζητώντας η ένστασή μου να δημοσιοποιηθεί με το ονοματεπώνυμό μου...

Τις τελευταίες ώρες διαπιστώνω ότι η αναφορά «διορθώθηκε» καθώς το BBC αναφέρει τις λέξεις Greece FB Fire…

ΔΙΟΡΘΩΣΗ;
ΟΧΙ βέβαια!!!

Ελπίζω το Ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού ΚΑΙ το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να στείλουν τις έντονες αντιδράσεις και ενστάσεις τους στο BBC...»

*****************************

Επαναλαμβάνω ότι ΔΕΝ χαρακτηρίζω ως «εχθρική» την συμπεριφορά του BBC άλλά έχω ως ενεργός πολίτης και σκεπτόμενο άτομο το δικαίωμα να την κρίνω «περίεργη».