Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

«Το γαλανόλευκο ποντίκι που βρυχάται»

Το Ελληνικό υπ. Εξωτερικών έβγαλε ανακοίνωση καταγγελίας της... Βόρειας Κορέας, επειδή οι Κορεάτες εκτόξευσαν πύραυλο που μετέφερε δορυφόρο για να μπει σε τροχιά στο διάστημα.

Και ο... Κιμ Γιονγκ Ουν, πρέπει να έχασε τον ύπνο του!

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση μιας χώρας που αντιλαμβάνεται την είσοδο παράνομων μεταναστών μόνο όταν φτάσουν στο... Μοναστηράκι και παίρνει χαμπάρι τους τούρκους ψαράδες μόνο όταν θα φτάσουν να ψαρεύουν στο... πασαλιμάνι, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να αντιληφθεί την εκτόξευση πυραύλου είτε στρατιωτικού, είτε όχι, στη... Βόρεια Κορέα.

Όπως επίσης είναι προφανές ότι η κυβέρνηση της χώρας που ακολουθεί κατά γράμμα ότι της υποδείξουν ΝΑΤΟ, Ευρώπη και ΗΠΑ, δεν θα μπορούσε να βγάλει μόνη της μία τέτοια ανακοίνωση.

Έτσι όπως πάμε, σε λίγο καιρό θα βγάλουμε ανακοίνωση και κατά παραδοσιακών φιλικών χωρών, αν μας το πούνε οι ξένοι! Και αυτή η ευκολία με την οποία βγάζουμε ανακοινώσεις για όποια χώρα είναι εχθρός των ΗΠΑ (βλέπε Ρωσία) δεν θα μας βγει σε καλό...

* Για την ιστορία η εκτόξευση του πυραύλου της Βόρειας Κορέας ήταν αποτυχημένη, όπως και οι προηγούμενες 5!

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών (31.05.2023): «Η Ελλάδα καταδικάζει τη χρήση στρατιωτικής πυραυλικής τεχνολογίας για τη θέση σε τροχιά στρατιωτικού δορυφόρου (31.05.2023) από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, ενέργεια η οποία παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα, αψηφώντας τις σχετικές Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και εγείρει κίνδυνο αποσταθεροποίησης της κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή.

* Φωτογραφία από succo από το Pixabay