Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Σωματείο εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας: «Μην εκπλαγεί κανείς στον επόμενο άδικο χαμό συμπολίτη μας!»

Δραματική ανακοίνωση των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Πιερίας:
«...Ασθενοφόρα ακατάλληλα με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα και εξουθενωμένοι λιγοστοί, Διασώστες, που εργάζονται στα υποστελεχωμένα παραρτήματα...»










➤ Η ανακοίνωση:

Απευθύνουμε εκκλήσεις, προς κάθε κατεύθυνση, όλα αυτά τα πέτρινα χρόνια, που η απαξιωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας έχει ευτελίσει την επείγουσα προνοσοκομειακή περίθαλψη.

Σε όλους τους τόνους, τοπικά και σε πανελλήνιας μετάδοσης μέσα μαζικής ενημέρωσης, αφού πρώτα εξαντλήσαμε τις "κλειστές πόρτες" και τους αδιάφορους υπουργούς, προέδρους οργανισμών, και όλων των ειδών τους αρμόδιους.

Υλικοτεχνικά καταντήσαμε επαίτες και εξαρτώμαστε από τις δωρεές ιδιωτών της τοπικής κοινωνίας για να αποκτήσουμε τα απαραίτητα μέσα.

Η αντιμετώπιση από την υπηρεσία, παντού η ίδια, νωθρότητα.

Ασθενοφόρα ακατάλληλα με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα και εξουθενωμένοι λιγοστοί, Διασώστες, που εργάζονται στα υποστελεχωμένα παραρτήματα με κίνδυνο της ζωής τους και των ασθενών φυσικά σε ημερήσια διάταξη.

Οι μόνοι που τα επισημαίνουμε εδώ και χρόνια.

Και "αίφνης" στο πρώτο περιστατικό που θα πουλήσει στο "γυαλί", πέφτουν άπαντες από τα σύννεφα.

Υποκρισία!

Η άσκοπη χρήση ασθενοφόρου, οι διακομιδές ασθενών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο άλλου νομού, λόγω έλλειψης ειδικοτήτων ιατρών, οι δευτερογενείς μεταφορές γενικότερα, επιβαρύνουν σημαντικά το έργο του ΕΚΑΒ, την Επείγουσα Προνοσοκομειακή Φροντίδα.

Η καλοκαιρινή περίοδος ξεκίνησε και οι λιγοστοί Διασώστες από την ηπειρωτική Ελλάδα θα κληθούν να στελεχώσουν τα αποδυναμωμένα νησιά, για να καλύψουν προσωρινά την ένδοια της υπηρεσίας, αφήνοντας τεράστια κενά πίσω τους.

Δεν έγινε ντόρος όταν τα δημοσιοποιήσαμε αλλά μόλις "πουλάει" κάποιος θάνατος. Διανύουμε προεκλογική περίοδο, έχουν χαθεί ζωές αδίκως με υπαιτιότητα όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν και αδιαφόρησαν για το επιχειρησιακό δυναμικό της υπηρεσίας μας. Τα ασθενοφόρα είναι λίγα, παλαιάς τεχνολογίας, προβληματικά και με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, αλλα τα βουλευτικά αυτοκίνητα είναι καινούρια, συγχρονα τελευταίας τεχνολογίας.

Καταλαβαίνει κανείς τις προτεραιότητες που βάζει η κεντρική εξουσία, και προειδοποιούμε εκ νέου, για άλλη μία φορά! Μην εκπλαγεί κανείς στον επόμενο άδικο χαμό συμπολίτη μας! Μη πέσετε ξανά από τα σύννεφα! Είναι δομημένο έτσι το σύστημα που θα έχει ΜΟΝΙΜΑ αυτά τα αποτελέσματα!

Προσλάβετε άμεσα πιστοποιημένους Διασώστες, εντάξτε την ειδικότητά μας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξοπλίστε το ΕΚΑΒ με σύγχρονα ασφαλή ασθενοφόρα, για να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς οι πολίτες της χώρας μας. Αυτοί που ζητάτε πάλι την ψήφο τους! Για να μπορέσουμε να επιτελέσουμε το έργο μας, την ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ. Εμείς θέλουμε... Εσείς;

Για το Δ.Σ:

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σεραφίδης Γεώργιος Βάιος Βασίλειος