Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

ΜΠΑΜ και κάτω!

Περπατάς στο πεζοδρόμιο και ακούς κάποιον να σε φωνάζει από πίσω. Γυρνάς να δεις ποιος είναι και μετά... ΜΠΑΜ πέφτεις πάνω στην πινακίδα!

Στην καλύτερη περίπτωση θα την γλυτώσεις με ένα καρούμπαλο που θα σου θυμίζει ότι στην Ελλάδα τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Στην χειρότερη περίπτωση θα χρειαστεί να σε πάει το ΕΚΑΒ στα επείγοντα. Που να φανταστείς ότι θα υπήρχε μία πινακίδα στη μέση του πεζοδρομίου.

Εκτός όμως από το χιούμορ, θα πρέπει οι αρμόδιοι (Δήμος ή Περιφέρεια, δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο αρμόδιος), να απομακρύνουν αυτές τις πινακίδες (βρίσκονται στην διαδρομή Σβορώνος-Κατερίνη), γιατί όντως είναι επικίνδυνες!

Δεν γνωρίζουμε αν οι πινακίδες τοποθετήθηκαν πριν ή μετά την κατασκευή του πεζοδρομίου. Δεν έχει όμως καμία σημασία. Θα έπρεπε ο υπεύθυνος του έργου να διαπιστώσει ότι μία πινακίδα στη μέση του πεζοδρομίου εγκυμονεί κινδύνους για τους πεζούς. Οπότε είναι ανάγκη να απομακρυνθούν και να μπουν σε άλλο σημείο ώστε να προλάβουμε κανένα κακό.




* Όπισθεν των πινακίδων υπάρχει η υποσημείωση ότι όποιος προκαλέσει οποιαδήποτε ζημιά στην πινακίδα, θα έχει φυλάκιση ή πρόστιμο. Ελπίζουμε αν κάποιος άτυχος συμπολίτης μας «τρακάρει» με αυτή την πινακίδα και την... λακουβιάσει άθελα του με το κεφάλι του, να μην υποχρεωθεί να πληρώσει και πρόστιμο από πάνω. Για όλα τους έχουμε ικανούς...


* Στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" δεν αναπαράγουμε απλά τα διάφορα δελτία τύπου που μας στέλνουν κατά καιρούς. Κάνουμε ρεπορτάζ και λέμε την γνώμη μας.